Скандал з "Кварталом 95": у Порошенка відповіли Зеленському цифрами
Категорія
Політика
Дата публікації

Скандал з "Кварталом 95": у Порошенка відповіли Зеленському цифрами

Скандал з "Кварталом 95": у Порошенка відповіли Зеленському цифрами

Гучний скандал навколо пародії на президента України Петра Порошенка, показаної студією «Квартал 95» на фестивалі в Юрмалі, де глава держави постав в образі жебрака, прокоментував Юрій Бірюков, позаштатний радник Порошенка.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його Facebook.
«Очікувано, весь Фейсбучек вирує з приводу Зеленського. Передбачувано, Зеленський відповів "у вас почуття гумору немає, а я - патріот 20 років". Не менш передбачувано - знайшлися ті, хто закидає тезу "порохоботи мочать Зеленського за те, що він сміявся над Порошенком". І ще більш "не менше" передбачувано знайшлися ті, хто закидає тезу "а в чому він збрехав?" - написав Бірюков.
Також він додав, що цифри зовнішнього боргу України «для мене були не найпріоритетнішим знанням» і повідомив, що побачив пост Пилипа Духлія про стан справ в українській економіці «і трошки очманів».
Радник глави держави наводить кілька висновків з повідомлення, заснованого на даних Нацбанку України.
«В абсолютних числах зовнішнього держборгу, де в одному кошику і борг уряду, і борги держкомпаній, і держгарантії - при нинішньому президенті сума почала стрімко зменшуватися», - підкреслив Бірюков.
Крім того, «за два військових роки, втративши шматок території, втративши шматок промисловості, втративши ринки збуту - прямий безпосередній борг уряду виріс на 6 мільярдів доларів, на тлі зниження боргів держкомпаній (а ці борги, ооо - «Нафтогаз», привііііт - теж на наших плечах)».
«За чотири роки "стабільності і процвітання" при овочі і бімбі (екс-президента Віктора Януковича і екс-прем'єра Миколи Азарова, що втекли в Росію - Ред.): сукупний зовнішній борг України виріс на 40 мільярдів, з них - прямий борг уряду - на 12 мільярдів», - додав радник.
На завершення Бірюков зізнався, що «не дивився 95-й раніше, не дивлюся зараз».
«Може хтось раніше дивився (не соромтеся)... Вони в 2013 році теж говорили, що Україна - порноактриса, а президент - ніщеброд, який клянчить гроші?» - з сарказмом резюмував він.
Як повідомляв ONLINE.UA, після початку гучного скандалу навколо виступу в Юрмалі, на захист «Кварталу 95» виступив один з лідерів студії - Володимир Зеленський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?