У Меркель зробили шокуючу заяву щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Меркель зробили шокуючу заяву щодо Донбасу

У Меркель зробили шокуючу заяву щодо Донбасу
Джерело:  interfax.com.ua

Посол Німеччини в Україні, який представляє інтереси канцлера ФРН Ангели Меркель, Ернст Райхель заявив, що Україна не зможе повністю відстояти свою позицію в рамках Мінських угод із врегулювання конфлікту на Донбасі, і повинна буде піти на поступки.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "І нтерфакс-Україна".
"Україна в цьому конфлікті, який регулюється Мінськими домовленостями, не може на 100% відстояти свої інтереси і повинна йти на певні поступки", - сказав посол.
Райхель також зазначив, що німецька сторона очікує від кожної зі сторін інтенсивної та конструктивної роботи над виконанням Мінських домовленостей: припинення вогню, відведення важкого озброєння, а також реалізації досягнутого на переговорах в Мінську політичного врегулювання.
Крім іншого, дипломат висловився на підтримку позиції президента України Петра Порошенка щодо повного виконання Мінських домовленостей.
"Ми твердо переконані, що для України набагато вигідніше мати в своєму розпорядженні Мінські домовленості і виконувати їх, ніж бути в ситуації, коли з Росією немає ніяких домовленостей. І я був радий, коли президент України Петро Порошенко підтвердив це під час свого виступу в Раді", - зазначив Райхель.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Петро Порошенко провів телефонні переговори з Ангелою Меркель щодо реалізації рішення про повне припинення вогню на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?