Скандал з "Кварталом 95": спливла цікава деталь про гроші
Категорія
Україна
Дата публікації

Скандал з "Кварталом 95": спливла цікава деталь про гроші

Скандал з "Кварталом 95": спливла цікава деталь про гроші
Джерело:  online.ua

Студія «Квартал 95», навколо якої розгорівся скандал через виступи на фестивалі в Юрмалі, де Володимир Зеленський виставив Україну країною-жебрачкою

, просить Держкіно підтримати їх проекти на суму 50 мільйонів гривень.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter волонтера і блогера Романа Доніка, який опублікував відповідний скріншот.


Мова про два нових повнометражних фільми - ігровий фільм "Слуга народу" і анімаційний "Повернення Гуллівера".


Продюсери просять 15 млн на "Слугу народу" і 35 млн - на мультфільм. У зведеній таблиці Держкіно, де містяться результати першого етапу державного пітчингу (презентації проектів фільмів перед експертною комісією) кінопроектів, "Слуга народу" значиться в категорії "Ігрові повнометражні національні фільми (широка глядацька аудиторія)", а "Повернення Гуллівера" - "Анімаційні повнометражні Фільми".


Режисер анімаційного фільму - Дмитро Малков, продюсери - Володимир Зеленський, Сергій Шефір, Борис Шефір, Андрій Яковлєв. Повний бюджет картини - 75 млн грн. Режисером ігрової картини виступить Олексій Кирющенко, повний бюджет "Слуги народу" - 30 млн грн.


У ці дні проходить другий тур пітчингів, за результатами яких буде зрозуміло, на які проекти Держкіно виділить гроші в 2017-2018 роках.



«І ось що цікаво ... Квартал Зеленського посміявся в Юрмалі над власною державою-жебраком, всі зараз про це говорять і виносять свої рішення ... І в цей же самий час, маючи непогані гроші на ялинках, корпоративах і нескінченних "кварталах", де завжди висміює тільки тих, проти кого заплатять чергові інвестори (не плутати з демократією і свободою слова), - сам просить у Держкіно 14 млн на свій черговий кіношедевр.... Жебрак просить у держави-жебрачки? Сюжет. Комічні куплети», - написала в Facebook перший заступник голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк.




Як повідомляв ONLINE.UA, в мережі розгорівся скандал з приводу виступу Володимира Зеленського в Юрмалі: бурхливі обговорення спровокував номер, в якому Зеленський в ролі Петра Порошенка представляє Україну жебрачкою, яка постійно клянчить гроші у всіх підряд. Зеленський також порівняв Україну з порноактрисою, готовою "прийняти в будь-якій кількості з будь-якого боку".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?