Порошенко зробив новий різкий випад на адресу Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко зробив новий різкий випад на адресу Росії

Порошенко зробив новий різкий випад на адресу Росії
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко  провів зустріч з послами країн «Великої сімки» та Євросоюзу, в ході якої закликав країни не визнавати легітимність російських парламентських виборів на тимчасово окупованій території Криму.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу глави держави.


Порошенко також підтвердив, що «Україна залишається рішучим прихильником політико-дипломатичного врегулювання ситуації на Донбасі».


Глава держави також підкреслив, що основні зусилля повинні бути спрямовані на забезпечення виконання російською стороною частини Мінських угод, що стосуються безпеки.


«Санкційний тиск на Москву демонструє свою ефективність і має зберігатися до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності нашої держави», - заявив Порошенко.


При цьому він наголосив на важливості збереження політики невизнання незаконної анексії Криму.


«Глава держави також закликав не визнавати легітимність парламентських виборів РФ, які Москва намагається провести в окупованому Криму і місті Севастополь - українській території, яка знаходиться в тимчасовій окупації», - сказано в повідомленні.


У прес-службі Порошенко також підкреслюють, що в зустрічі взяли участь посол Канади Роман Ващук, посол Японії Шіґекі Суми, посол Французької Республіки Ізабель Дюмон, посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Джудіт Гоф, посол США Марі Йованович, посол Федеративної Республіки Німеччина Ернст Райхель , посол Італійської Республіки Давид Ла Чечилия і глава представництва ЄС Хьюг Мінгареллі.


Як повідомляв ONLINE.UA,  прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що анексуваний Крим є російською територією, і тому в РФ не стануть серйозно сприймати заборону МЗС України на проведення виборів до Держдуми на території України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?