Нардеп "відібрав" у Києва владу в місті на Донбасі: з'явилися гучні дані
Категорія
Політика
Дата публікації

Нардеп "відібрав" у Києва владу в місті на Донбасі: з'явилися гучні дані

Нардеп "відібрав" у Києва владу в місті на Донбасі: з'явилися гучні дані
Джерело:  online.ua

Громадський активіст Олександр Кобзар повідомив, що нардеп від Опозиційного блоку Сергій Дунаєв взяв під контроль потерпілий від війни на Донбасі Лисичанськ в Луганській області.
Про це він розповів в відеоінтерв'ю ONLINE.UA.
Кобзар зазначив, що української вертикалі влади в Лисичанську немає, і можна відкрито і впевнено говорити, що містом керує народний депутат.
"І де-юре, і де-факто ним керує народний депутат Сергій Дунаєв. На місцевих виборах він відбирав людей, і зараз дві третини міськради складають депутати, які чимось зобов'язані Дунаєву: вони або працювали у Дунаєва, або бізнес спільний мають з Дунаєвим. Тобто це підконтрольні люди", - підкреслив активіст.
Він додав, що мер Лисичанська Сергій Шилін підбирався таким же чином, щоб була можливість тримати його під контролем.
"Якщо покопатися, то у всієї команди Дунаєва є якісь грішки. Візьмемо Шиліна: на виборах його подавали як колишнього шахтаря, керівника шахти ім. Капустіна. А я, аналізуючи його біографію, зауважив "дірку" в два роки. Став шукати і побачив: у 2010 році Шилін займався закриттям шахт в Стаханові, потім був звільнений міністром Віктором Полтавцем за те, що Шилін завдав державі збитків на понад п'ятсот тисяч гривень. Ось на людину є старенька кримінальна справа, і її в будь-який момент можна витягнути. Відповідно мер поводиться так, як вигідно кураторам у Верховній Раді", - пояснив Кобзар.
"Іноді сесії міськради проходять мирно, але як тільки більшості Опоблоку потрібно провести абсолютно незрозуміле рішення - вивести гроші - вони намагаються проголосувати без обговорення. Цьому опирається меншість, хоча вони ніяк не можуть вплинути на голосування. Тоді починаються ексцеси, до бійок доходить. Нещодавно мер закрив сесію, хоча не мав на це права, і на нього написали заяву в міліцію - про перевищення службових повноважень...", - додав активіст.



Більше читайте на ONLINE.UA: Нардеп від Опоблоку захопив місто на Донбасі, а сина мера шукають за наркотики

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?