Друзі Путіна в Сирії заявили про збитий літак Ізраїлю: з'явилася реакція
Категорія
Світ
Дата публікації

Друзі Путіна в Сирії заявили про збитий літак Ізраїлю: з'явилася реакція

Друзі Путіна в Сирії заявили про збитий літак Ізраїлю: з'явилася реакція
Джерело:  online.ua

Сирійські сили протиповітряної оборони збили ізраїльський літак, заявило верховне командування збройних сил Сирії, підконтрольних президенту Сирійської Народної Республіки Башару Асаду.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сирійське державне новинне агентство SANA.
У заяві сирійського командування, союзником якого є президент Росії Володимир Путін, стверджується, що ізраїльські ВПС зазнали втрат в ході бомбардувань в ніч на 13 вересня.
Командування повідомляє, що близько першої години ночі за місцевим часом сили ППО збили в районі міста Кунейтра ізраїльський військовий літак, так само на захід від сирійського селища САСАО був перехоплений безпілотний літальний апарат ЦАХАЛу (армії оборони Ізраїлю).
У той же час в прес-службі ЦАХАЛа спростували цю інформацію. При цьому в ЦАХАЛі підтвердили, що сирійські ППО випустили дві ракети класу "земля - ​​повітря", коли ізраїльські ВПС атакували артилерійські позиції армії Сирії.
У той же час Дамаск не надав доказів факту збитого ізраїльського літака.
Раніше повідомлялося, що в ніч на 13 вересня військово-повітряні сили Армії оборони Ізраїлю в районі сирійської частини Голанських висот завдали удару по цілі в Сирії. Атака ЦАХАЛа стала реакцією на мінометний обстріл території Ізраїлю.
ЦАХАЛ покладає на режим президента Сирії Башара Асада відповідальність за те, що відбувається на контрольованій ним території.
При цьому в серпні 2015 року іранський агентство Fars також повідомляло, що сирійські ППО нібито збили ізраїльський літак. Тоді ЦАХАЛ не прокоментував чутки, які були незабаром спростовані офіційним урядом Сирії.
Як повідомляв ONLINE.UA, державний секретар США Джон Керрі і глава російського міністерства закордонних справ Сергій Лавров домовилися про режим повного припинення вогню в Сирії з 12 вересня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?