Керувати урядом Вірменії стане людина з "Газпрому"
Категорія
Світ
Дата публікації

Керувати урядом Вірменії стане людина з "Газпрому"

Керувати урядом Вірменії стане людина з "Газпрому"
Джерело:  online.ua

Після відставки Ові ка Абраамяна прем'єр-міністром Вірменії призначений Карен Карапетян, який останнім часом працював у російській транснаціональній корпорації "Газпром".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.
У вівторок, 13 вересня, президент Вірменії Серж Саргсян підписав указ про призначення Карапетяна, який в 2010-2011 роках займав пост мера столиці Вірменії Єревана.
"Призначити Карена Карапетяна прем'єр-міністром Республіки Вірменія", - сказано в тексті указу вірменського президента.
Карену Карапетяну 53 роки, в 1980 році він закінчив факультет прикладної математики Єреванського державного університету. У 2001 році він дослужився до заступника міністра енергетики Вірменії. У 2001-2010 роках працював головою правління спільного підприємства "АрмРосгазпром", яке пізніше стало дочірнім підприємством російського газового монополіста "Газпром".
Кандидатура Карапетяна була одностайно затверджена на засіданнях виконавчого органу та ради правлячої Республіканської партії Вірменії, яку очолює президент Серж Саргсян.
Президент зазначив, що у відповідь на пропозицію очолити уряд "отримав позитивну відповідь людини, готової впевнено вести вперед хвилю змін".
За словами Саргсяна, основним завданням нового уряду має стати здійснення «економічних реформ в умовах транспарентності і публічних процесів, які зміцнять основи вільної, конкурентної економіки, дадуть можливість кожному господарюючому суб'єкту без будь-яких бюрократичних бар'єрів проявити свій діловий потенціал".
Як повідомляв ONLINE.UA, колишній прем'єр-міністр Вірменії Овік Абраамян заявив про своє рішення подати у відставку 8 вересня.
Раніше експерт вірменського Центру політичних і міжнародних досліджень Рубен Меграбян заявив, що влада Вірменії, користуючись політичними технологіями Кремля, вбиває політику в країні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?