Соцмережі закипіли через гучне рішення Латвії щодо грошей Януковича
Категорія
Світ
Дата публікації

Соцмережі закипіли через гучне рішення Латвії щодо грошей Януковича

Соцмережі закипіли через гучне рішення Латвії щодо грошей Януковича
Джерело:  online.ua

Латвія вилучила на користь державної скарбниці 50 мільйонів євро, які були, ймовірно, викрадені з української скарбниці соратниками екс-президента України-утікача Віктора Януковича і переведені на рахунки в банках Латвії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Delfi.
Відзначається, що кошти були вилучені за рішенням судів Латвії. Правосуддя в країні дозволяє ще до завершення розслідування визнати капітали нелегально отриманими і конфіскувати їх.
При цьому в 2014 році тодішній генеральний прокурор Віталій Ярема заявляв, що на рахунках латвійських банків свої кошти тримають Сергій Арбузов, Юрій Іванющенко, Сергій Курченко та інші наближені до Януковича.
За словами Яреми, йшлося про 49,3 мільйона доларів.
У той же час генеральний прокурор Латвії Ерік Калнмейер заявив, що українська сторона досі не надала доказів того, що гроші були викрадені оточенням Януковича.
«Ось вам приклад того, як працює правоохоронна система в державі, де влада реально діє в інтересах своїх громадян, а не чеше язиком», - написав у своєму Facebook журналіст і блогер Денис Казанський.
«Латвія конфіскувала на свою користь гроші наших злодюг. Імовірно, мова йде про гроші Арбузова і Іванющенка, які зберігалися в латвійських банках. Сума за нашими мірками невелика - 50 млн євро. Але для Латвії, де людей живе менше, ніж в Києві, це багато», - продовжив Казанський.
«Абсолютно радий за латишів. Нехай краще гроші дістануться їм, ніж виродкам з оточення єнакіївського урки. Латвія - держава, яка поважає себе і своїх громадян, нехай розпоряджаються грошима на свій розсуд, раз нам вони не потрібні», - продовжив журналіст.
«Зате в Україні тим часом працюють підприємства, що належать злодійкуватим міністрам, які втекли. І ніхто навіть не думає конфісковувати той же "УМХ", який Курченко купив на вкрадені гроші в 2013 році. І нікого це не парить. Нам набагато важливіше, що бовкнув в Латвії якийсь комік, ніж те, скільки наших грошей по нашій же дурості осіло в латвійському бюджеті», - Казанський також нагадав про скандальний виступ Володимира Зеленського в Юрмалі, що викликав сильний резонанс.
Вася Куларесов: Цікаво! Але що можуть зробити прості люди, якщо влада не може / не хоче робити нічого? Новий майдан / вибори / самосуд? Я б зупинився на останньому...
Olga Glushchenko: Не цікава простим людям конфіскація грошей злодюг-утікачів! І навіть більше того, вони цього не хочуть, тому що ці гроші отримають прості латиші, а у нас їх отримали б порошенки, ахметови, коломойські, пінчуки і всі інші живучі паразити на тілі простих українських громадян.
Anna Natalenko: Ось якби закріпити фінансову відповідальність прокуратури за "протуплені кошти" в двократному розмірі на користь бюджету України, то можливо прокурорські працювали б ефективніше.
Віталій Томащук: І комік дебіл і прокуратура дебільна а за Україну прикро - одні обкрадають, інші оббріхують.
Олексій Чесноков: Давайте тепер подумаємо, хто в цьому винен, хто призначає генпрокурорів, який один "краще" іншого.
Як повідомляв ONLINE.UA, в мережі показали маєток, що будується в Конча-Заспі, який належить екс-керівникові Адміністрації президента Януковича, нардепу від "Опозиційного блоку" Сергію Льовочкіну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?