У Путіна зробили резонансну заяву щодо війни на Донбасі
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна зробили резонансну заяву щодо війни на Донбасі

У Путіна зробили резонансну заяву щодо війни на Донбасі
Джерело:  online.ua

Російська Федерація пропонує розробити нову «дорожню карту», ​​щоб зрушити «з мертвої точки» виконання Мінських угод щодо врегулювання ситуації на Донбасі, заявив глава міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.
"На наше глибоке переконання, лінія Києва на те, щоб спочатку забезпечити режим повної тиші як мінімум протягом місяця, а потім почати обговорювати політичні аспекти мінських домовленостей, ця лінія націлена на те, щоб затягнути процес нескінченно», - заявив Лавров на спільній прес-конференції в Москві з главою МЗС Люксембургу Жаном Ассельборном.
«У відповідь ми пропонуємо розробити паралельну "дорожню карту", в рамках якої кожен крок в сфері зміцнення режиму безпеки супроводжувався б кроком з просування політичних реформ, перш за все у вигляді тих законопроектів, які Київ зобов'язався розробити і затвердити", - додав Лавров.
«Ми переконані в необхідності зрушити з мертвої точки процес виконання Мінських домовленостей. Для цього і Київ, і «проголошені республіки» в Донецьку і Луганську повинні пройти свою частину шляху і виконати взяті на себе півтора роки тому зобов'язання», - заявив глава російського зовнішньополітичного відомства.
"У тому, що стосується наших українських колег, добиваємося від них виконання зобов'язань з проведення конституційної реформи, щоб законодавчо закріпити на постійній основі «особливий статус» Донбасу, проведення амністії, організацію місцевих виборів на території «ДНР» і «ЛНР», - цитує Лаврова російське агентство ТАСС.
«Звичайно ж, все це необхідно вирішувати через прямий діалог з Донецьком і Луганськом в рамках Контактної групи, від чого Київ останнім часом намагається усунутися», - додав російський міністр.
Як повідомляв ONLINE.UA, зустріч в "нормандському форматі" за участю президентів України Петра Порошенка і Росії Володимира Путіна може відбутися тільки при виконанні ряду умов з боку РФ, заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін. За його словами, для цього Росія повинна продемонструвати виконання Мінських угод - припинення вогню на Донбасі і відведення військ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?