Навколо Міноборони розгорається скандал через занадто дешеві танки
Категорія
Україна
Дата публікації

Навколо Міноборони розгорається скандал через занадто дешеві танки

Навколо Міноборони розгорається скандал через занадто дешеві танки

У Печерському районному суді Києва 2 вересня прийняли ухвалу про дозвіл проведення ревізії Головного управління майна і ресурсів Міністерства оборони України в рамках розслідування справи про продаж танків.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на текст постанови.
Військова прокуратура розслідує продаж Міноборони "Харківському бронетанковому заводу" 51-го танка Т-64 на суму в 19,6 млн грн, що майже на 67,27 млн ​​грн менше фактичної вартості. Продаж була здійснена в січні-квітні 2014 року, і за фактом інциденту порушили кримінальну справу за статтею про службову недбалість, що спричинило тяжкі наслідки.
Відзначається, що майно оцінювало ТОВ «Оптима». Ця компанія зареєстрована в Києві і до лютого 2016 року надавала послуги оцінки майна. Наразі "Оптима" змінила адресу на Конотоп Сумської області і значиться з стані припинення діяльності.
Слідчі вважають, що працівники Департаменту відчуження військового майна міністерства не забезпечили підготовку документів, в також не надали "Оптимі" повного комплекту документації, в тому числі формулярів на оцінювану бронетехніку.
Крім іншого, досліджувалася ймовірна причетність до справи співробітників державних підприємств "Укроборонсервіс" і "Харківський бронетанковий завод", які здійснювали покупку танків Міноборони.
Як повідомляв ONLINE.UA, глава Міноборони Степан Полторак виявився в епіцентрі скандалу з нерухомістю, коли з'ясувалося, що він проживає з дружиною в цілому комплексі у військовій частині в Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?