Турчинов визнав, що бився за порятунок регіоналів на Майдані
Категорія
Політика
Дата публікації

Турчинов визнав, що бився за порятунок регіоналів на Майдані

Турчинов визнав, що бився за порятунок регіоналів на Майдані

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов розповів, як за часів Майдану в Києві разом з помічниками рятував від розлюченого натовпу депутатів від Партії регіонів, щоб парламент міг функціонувати.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю секретаря РНБО УНІАН.
Турчинов пояснив, що представники комуністичної партії і Партії регіонів могли розбігтися після спроб захоплення будівлі Верховної Ради України, але якби вони це зробили, то Україна залишилася б без легітимної влади, оскільки парламент не міг би працювати. "В умовах, що склалися на той момент, парламент залишався в Україні єдиною легітимною владою. Якби упав парламент, то ні відновити виконавчу владу, ні створити армію, ні провести мобілізацію, ні прийняти закони, що утримали і зберегли країну незалежною державою, було б неможливо", - підкреслив він.
"Я раніше ніколи про це не розповідав, але було кілька випадків, коли мені в кабінет дзвонили з вулиці з повідомленням, що натовп людей біля парламенту схопив депутата-регіонала і тягне вниз по Грушевського, щоб «повісити на Майдані»... це були відомі люди? Так. Досить відомі. Принаймні, впізнавані. І я вискакував зі своїми помічниками і буквально в бійці виривав їх, щоб не допустити самосуду і утримати голосуючий парламент. А, уявіть, якби хтось в такій ситуації загинув? Український парламент просто б перестав працювати", - продовжив Турчинов.
"Я, може, надто жорстко, але відверто говорив зі своїми вчорашніми опонентами: що, якщо вони будуть голосувати за закони, які потрібні Україні, я їх на «розтерзання» не віддам. Грали на страху і один страх в них перемагав інший? Не буду говорити, що залякував. Хоча, якщо між нами, доводилося використовувати різні методи «впливу», щоб забезпечити голосування в умовах, коли над країною нависла смертельна загроза. І, треба сказати, що парламент почав тоді працювати досить ефективно", - пояснив секретар РНБО.
Як повідомляв ONLINE.UA, на думку Олександра Турчинова, інформаційна війна, - дуже небезпечна складова гібридної війни, яку веде Росія проти України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?