Ні з ким не "чикаються": стало відомо, як місто на Донбасі вивели з-під влади Києва
Категорія
Політика
Дата публікації

Ні з ким не "чикаються": стало відомо, як місто на Донбасі вивели з-під влади Києва

Ні з ким не "чикаються": стало відомо, як місто на Донбасі вивели з-під влади Києва
Джерело:  online.ua

У місті Лисичанську Донецької області

, яке формально перебуває під контролем української влади, де-факто заправляють місцеві депутати від "Опозиційного блоку", які керують ним незалежно від Києва.


Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів громадський активіст з Лисичанська Луганської області Олександр Кобзар.


"У нас дванадцять депутатів в опозиції: шість від БПП, по три людини від "Самопомочі" і Радикальної партії Ляшка. Іноді сесії міськради проходять мирно, але як тільки більшості Опоблоку потрібно провести абсолютно незрозуміле рішення - вивести гроші - вони намагаються проголосувати без обговорення. Цьому опирається меншість, хоча вони ніяк не можуть вплинути на голосування. Тоді починаються ексцеси, до бійок доходить. Нещодавно мер закрив сесію, хоча не мав на це права, і на нього написали заяву в міліцію - про перевищення службових повноважень", - пояснив активіст.


За його словами, депутати від Опоблоку не соромляться відкрито заявляти, що не збираються рахуватися з думкою інших депутатів.


"Нещодавно на комісії поставили запитання представникам Опоблоку: "Чому ви не слухаєте меншість? Вони ж депутати, мають право висловити свою думку! "На що депутат від Опоблоку Борисович відповів: "Ви ж - меншість, чому ми повинні з вами "чикатися"? "Так і проходять всі сесії: Опоблок ні з ким не хоче "чикатися"! Вони пиляють гроші, приймають політичні рішення і самі ж говорять: "Собаки гавкають, а караван іде!", - зазначив Кобзар.


Він також сказав, що депутати самовільно підняли собі зарплати до 15 тисяч, а думка виборців їх не хвилює.


"Прийшли до міськради, ще й місяця не минуло, стали виписувати собі премії, підняли зарплати до 15 000 гривень. Природно, люди були обурені: чиновник тільки заступив, ще нічого не зробив, а вже підняв зарплату до 15 000! Міський голова порушив Закон України, отримав протокол про корупцію і навіть штраф в 3400 гривень. Це смішно, але наш мер фактично корупціонер", - підкреслив активіст.


Також він згадав помічницю нардепа Сергія Дунаєва, яку також викрили в корупції, проте вона продовжує працювати на своїй посаді.


"Такий же протокол отримала Наталія Кравченко, помічник нардепа Дунаєва. Вона, коли обирали нардепа в нашому окрузі, влаштувала на роботу у виборчій комісії власного чоловіка - за комп'ютер. Природно, щоб контролювати систему. Ось Наталя Кравченко теж отримала протокол про корупцію. Я відправив в апарат Верховної Ради лист, де вказав, що, згідно з положенням про помічників народних депутатів, помічника, покараного за корупцію, автоматично протягом трьох днів повинні зняти з посади. Це було півроку тому. З апарату Верховної Ради мені прийшла відписка, Кравченко, як і раніше, помічник Дунаєва; тобто закон в цьому випадку не працює", - резюмував Кобзар.



Повний текст інтерв'ю  читайте на ONLINE.UA: Нардеп від Опоблоку захопив місто на Донбасі, а сина мера шукають за наркотики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?