Нові бюро і гроші на розвиток: в Мін'юсті розповіли про візит на Тернопільщину
Категорія
Політика
Дата публікації

Нові бюро і гроші на розвиток: в Мін'юсті розповіли про візит на Тернопільщину

Нові бюро і гроші на розвиток: в Мін'юсті розповіли про візит на Тернопільщину
Джерело:  online.ua

Глава Міністерства юстиції Павло Петренко розповів про візит до Тернопільської області.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook міністра.
"Сьогодні з робочим візитом на Тернопільщині. Вранці провели колегію в Тернопільській облдержадміністрації. Обговорили питання запуску в регіоні системи бюро правової допомоги. Це соціальний проект, який дає можливість вперше в історії України реально виконати обов'язок держави щодо захисту прав людини незалежно від її матеріального становища" , - написав він.
За його словами, на Тернопільщині з 1 вересня такі бюро діють в кожному районному центрі: "Ми приходимо до кожної людини, яка потребує допомоги. Кожен житель області може отримати як консультацію юристів, так і адвокатський захист".
"Ще одне важливе питання - хід процесів децентралізації. Місцеві громади отримали реальний фінансовий ресурс на розвиток регіону. Наприклад, в бюджеті 2013 року, коли при владі були Янукович і його партія, до фонду розвитку Тернопільщини виділялося всього 14 млн гривень. Цього року відповідний фонд розвитку становить понад 600 млн грн, з яких 300 млн виділено з бюджету, а ще 300 - це ті кошти, які місцева влада отримає завдяки процесам децентралізації", - написав глава відомства.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?