У вбивстві Шеремета знайшли ознаку участі Росії
Категорія
Події
Дата публікації

У вбивстві Шеремета знайшли ознаку участі Росії

У вбивстві Шеремета знайшли ознаку участі Росії
Джерело:  Країна.ua

Народний депутат від БПП Сергій Лещенко вважає, що на російський слід у вбивстві відомого журналіста Павла Шеремета вказує той факт, що одним з кілерів була жінка, що характерно для Росії, але не для України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Лещенко "Стране".
Але в той же час нардеп не відкидає й інші версії вбивства Шеремета.
"Останню свою колонку в інтернет-виданні "Українська правда" Павло Шеремет написав 17 липня. Називалася вона: "Азов": відповідальність і добробати". Мова в статті йшла про батальйон "Азов" і про інші збройні формування, пов'язані з "Народним фронтом". Шеремет написав, що "депутати-комбати і люди в камуфляжі тепер якщо не вище закону, то на замовлення здатні паралізувати дію будь-якого закону", - сказав Лещенко.
"Я не кажу про конкретне формування. Але факт очевидний: зараз в Україні дуже багато озброєних людей, які, виходячи зі своїх мотивів, могли зробити цю спецоперацію. Помста чи покарання людині, яка не розділяє з ними погляди. Це одна з версій", - додав він.
Друга версія - російський слід.
"Друга версія - російський слід, як з метою дестабілізації української політики ззовні, так і з метою показати всім, хто їде з Росії, що їх чекає в Україні. На користь цієї версії свідчить той факт, що серед убивць була жінка. Це дуже нехарактерно для України, але характерно для Росії. Наскільки я знаю від спецслужб, це не перший випадок, коли жінка присутня в групі кілерів. Перша спроба, яка виходить із територій т. н. ДНР, ЛНР, була відвернена", - підкреслив Лещенко.
Третьою його версією є спроба дискредитувати "Українську правду" і натиснути на її керівника Олену Притулу.
"Вбивство з метою дестабілізації "Української правди" як головного антикорупційного рупора. І особиста помста Олені Притулі як засновнику цього видання", - сказав депутат.
"Багато років ми відчували себе під певним захистом. Тому що вбивство Георгія Гонгадзе зробило будь-які нападки на журналістів УП політично безпечними. Вбивство показало, що цього захисту вже немає. Вбивство могло бути спробою дестабілізувати Олену і видання. Це могла бути помста тих, хто постраждав від наших публікацій", - резюмував він.
Раніше слідство встановило, що вибухівку в автомобілі відомого журналіста Павла Шеремета 20 липня могли привести в дію з покинутого будинку за адресою вулиця Івана Франка, 17.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?