Можемо пограти: в МЗС України відповіли Лаврову по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Можемо пограти: в МЗС України відповіли Лаврову по Донбасу

Можемо пограти: в МЗС України відповіли Лаврову по Донбасу
Джерело:  interfax.com.ua

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін, коментуючи заяву свого російського колеги Сергія Лаврова, заявив, що для виконання Мінських угод немає необхідності розробляти нові "дорожні карти", а потрібен один документ з чіткою послідовністю виконання пунктів домовленостей і гарантіями їх виконання від Росії.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Ми можемо грати в геометрію і говорити про щось паралельне, перпендикулярне або щось інше. Але насправді у нас немає жодної узгодженої дорожньої карти, де б були закріплені фундаментально важливі речі - це послідовність того, що потрібно зробити і гарантії того, що російська сторона це зробить. Тому нам потрібна одна чітка і зрозуміла дорожня карта", - сказав Клімкін.

При цьому він підкреслив, що "ця карта буде розроблятися на основі нашої спільної позиції в "нормандському форматі" з німецькими і французькими колегами, які мають відповідний мандат ЄС".

Раніше Клімкін заявив, що протягом тижня проти Росії буде подано перший великий позов до Міжнародного трибуналу Організації Об'єднаних Націй.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?