Глава Мін'юсту розповів про успіхи децентралізації та правову допомогу українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Глава Мін'юсту розповів про успіхи децентралізації та правову допомогу українцям

Глава Мін'юсту розповів про успіхи децентралізації та правову допомогу українцям
Джерело:  online.ua

У вівторок, 13 вересня, міністр юстиції України Павло Петренко відвідав з одноденним робочим візитом Тернопільську область.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Мін'юсту.


У ході візиту Павло Петренко взяв участь у засіданні колегії Тернопільської обласної державної адміністрації, де обговорювалися питання розвитку в регіоні системи правової допомоги, а також були проаналізовані результати процесу децентралізації.


Глава Мін'юсту заявив, що запуск системи правової допомоги - це найбільш соціально значущий проект уряду, який дає можливість уперше в історії України реально виконати обов'язок держави щодо захисту прав людини незалежно від її матеріального становища.


"Конституція гарантує кожному рівний захист прав. Ті люди, які ніколи не мали можливості отримати платного адвоката, зараз можуть через систему бюро правової допомоги безкоштовно отримати і консультації, і адвокатів", - запевнив Петренко.



Він поінформував, що на Тернопільщині з 1 вересня в кожному районному центрі діє бюро правової допомоги.


Міністр також зазначив: завдяки процесам децентралізації регіони отримали кошти для розвитку місцевих громад.


"Місцеві громади отримали великий фінансовий ресурс. Фонд розвитку Тернопільської області на цей рік становить понад 600 млн грн - це безпрецедентна ситуація за всі роки незалежності. З них 300 млн було виділено з державного бюджету, і ще 300 млн надійде до місцевих бюджетів завдяки процесам децентралізації", - зазначив він.


Міністр юстиції також відвідав Тернопільський перинатальний центр "Мати й дитя", де успішно реалізовано проект Мін'юсту з видачі свідоцтв про народження безпосередньо в медичних установах. Він вручив перші документи нових українців батькам 10 дітей.


"Всі 18 пологових будинків області мають фронт-офіси Міністерства юстиції, в яких батьки протягом 24 годин можуть отримати документи про народження дитини", - зазначив Павло Петренко.


За його словами, з початку року в області 1300 немовлят (25% від загальної кількості) отримали свідоцтва про народження безпосередньо у пологових будинках.



Крім того, глава Мін'юсту разом з головою Тернопільської ОДА Степаном Барною взяв участь у відкритті сучасного операційного блоку в місцевій лікарні, оснащеного передовими зразками медичної техніки.


"Це одна з перемог процесів децентралізації, коли ефективна робота місцевої влади плюс передача фінансових ресурсів на місця дають реальні результати. Це відділення нічим не відрізняється від європейських клінік", - сказав на відкритті міністр юстиції.


Крім того, Петренко приєднався до урочистостей з нагоди запуску "Електронної бібліотеки" юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету. Тут він поспілкувався з викладачами і студентами.


Також глава Мін'юсту відвідав бюро правової допомоги в Збаражі, де провів особистий прийом громадян. За результатами прийому Павло Петренко дав ряд доручень і взяв їх виконання на особистий контроль.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?