Обама жорстко пройшовся по Трампу за "того хлопця" Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Обама жорстко пройшовся по Трампу за "того хлопця" Путіна

Обама жорстко пройшовся по Трампу за "того хлопця" Путіна
Джерело:  online.ua

Президент Сполучених Штатів Америки Барак Обама розкритикував  кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа, заявивши, що президент Росії Володимир Путін є для нього «прикладом для наслідування».


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.


Обама, виступаючи на мітингу в підтримку кандидата від Демократичної партії Хілларі Клінтон, також нагадав, що раніше Республіканська партія виступала «проти Росії і авторитаризму».


«Він любить цього хлопця (Путіна - Ред.)», - сказав Обама.


«Подумайте про те, що відбувається з Республіканською партією. Раніше вона виступала проти Росії і авторитаризму і боролася за свободу і за демократію», - заявив Обама. «Тепер їх кандидат хвалить хлопця, заявляючи, що він сильний лідер, тому що він вторгається в менші держави, садить у в'язницю своїх опонентів, контролює пресу, і веде свою економіку в рецесію», - продовжив американський президент.


Обама також зазначив, що Трамп «не зможе представляти цю країну за кордоном і бути її головнокомандувачем». «Мені доводиться мати справу з Росією. Це частина зовнішньої політики. Але я не ходжу і не кажу, що це приклад для наслідування для мене», - сказав Обама.


Раніше Трамп заявив про Путіна, що «якщо він добре відгукується про мене, то і я буду добре відгукуватися про нього». Він також спрогнозував, що у нього при перемозі на президентських виборах в США будуть «дуже-дуже хороші відносини» з чинним російським лідером.


На думку Трампа, Путін «дуже щільно контролює країну». «Це абсолютно інша система, і не особливо подобається ця система, але абсолютно точно він в цій системі є лідером, в набагато більшому ступені, ніж є лідером наш президент», - заявляв Трамп.


При цьому Обама тоді назвав заяви Трампа «дурницею».


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Дональд Трамп виступив з гучною заявою, пообіцявши депортувати два мільйони іммігрантів в першу ж годину його перебування на посаді президента США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?