У зоні АТО солдат розстріляв колег: соцмережі повідомляють про його затримання
Категорія
Події
Дата публікації

У зоні АТО солдат розстріляв колег: соцмережі повідомляють про його затримання

У зоні АТО солдат розстріляв колег: соцмережі повідомляють про його затримання
Джерело:  online.ua

У соціальних мережах повідомили про те, що український солдат, який дезертирував із зони проведення антитерористичної операції  на Донбасі, убив двох людей і поранив ще п'ятьох, пізніше з'явилася інформація про його затримання.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook українського військовослужбовця Миколи Колесника.


При цьому раніше повідомлялося, що  12 вересня на сили АТО напала диверсійно-розвідувальна група бойовиків у Станиці Луганській Луганській області. При цьому були поранені 5 бійців і вбиті двоє бійців ВСУ.


«Озброєний, при собі повний боєкомплект, є гранати, убив двох, поранив п'ятьох. Може направлятися до Кривого Рогу, можливо, через Дніпро. Може бути в формі. Особливу увагу волонтерам, може просити допомоги», - написав Колесник.


Згідно з його інформацією, дезертира звуть Головань Віктор Анатолійович, він народився 20 травня 1975 року.


Колесник також написав, що, згідно з інформацією поліції, один з ймовірних маршрутів злочинця, крім окупованих територій Луганської та Донецької областей, пролягає через Дніпро на Кривий Ріг.


«В армію пішов з Кривого Рогу, прописаний теж в Кривому Розі, на вул. Володимира Великого (колишня Мелешкіна)», - повідомив Колесник.



«Волонтери та небайдужі шукають, поліція вся на ногах з брониками і автоматами, а в ЗМІ тиша!», - також написав він.





При цьому користувачі в мережі пов'язують інформацію про дезертира з повідомленнями про ДРГ в Луганській області.


Денис Андрус: Це що, по Станиці?


Олександр Рошинець: Списали на ДРГ ...


При цьому видання «Думская.net» повідомляє, що, згідно з інформацією джерел, офіційна інформація про «бій з диверсійно-розвідувальною групою противника» під Станицею Луганською не відповідає дійсності. Видання стверджує, що бійців розстріляв дезертир, який зник приблизно на окупованій території. У той же час військова контррозвідка не виключає, що вбивця міг бути пов'язаний з бойовиками, відзначає видання.


Також користувачі соцмережі побачили схожість фотографії дезертира з фотографією російського бойовика Костянтина Міщенко, інформація про якого міститься на сайті «Миротворець».



У той же час ряд користувачів схожість заперечують.


Кузьма Тутов: Схожість є, але є і помітні відмінності. 1. Лінія верхньої краю вух. 2. Шіріна скул. 3. Вікові зміни обличчя.


У той же час відомий український блогер та волонтер Роман Доник в своєму Twitter повідомив, що дезертир вже затриманий.


«Той, що пішов в самохід зі зброєю, військовослужбовець Головань вже затриманий в результаті операції «Перехоплення» в Луганській області», - написав Доник.



Як повідомляв ONLINE.UA,  українська розвідка дізналася про дезертирів з числа російських найманців, які воюють на боці так званих ДНР і ЛНР, що збігають разом зі зброєю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?