Луценко зробив резонансну заяву щодо відомого олігарха
Категорія
Події
Дата публікації

Луценко зробив резонансну заяву щодо відомого олігарха

Луценко зробив резонансну заяву щодо відомого олігарха
Джерело:  online.ua

Генеральна прокуратура допитала предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату митрополита Онуфрія в справі про незаконне позбавлення волі помічника екс-предстоятеля УПЦ МП митрополита Володимира (Олександра) Драбинко, при цьому в цій справі також може змінитися процесуальний статус  депутата від "Опозиційного блоку" і бізнесмена Вадима Новинського.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю глави ГПУ Юрія Луценка на телеканалі  24tv.ua.


За словами Луценка, в справі вже зібрали чимало доказів і допитали багато свідків, при цьому допити ряду важливих осіб тривають.


Луценко також повідомив, що процесуальний статус ще одного учасника конфлікту, депутата від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського, якого називають українським олігархом, може бути змінений. Генпрокурор також додав, що є всі підстави притягнути в цій справі до відповідальності і екс-президента Віктора Януковича.


Нагадаємо, 23 червня митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський УПЦ МП Олександр Драбинко заявив, що отримував погрози від нардепа Вадима Новинського.


Адвокат потерпілого пов'язав інцидент з позицією митрополита з приводу незалежності української православної церкви від Московського патріархату.


Відзначимо, в січні 2015 року в ГПУ було завершено досудове розслідування про перевищення посадових повноважень працівниками спеціального батальйону судової міліції «Грифон» ГУ МВС України в м. Києві та незаконному позбавленні волі вікарія Київської митрополії Олександра (Драбинко). Справа була передана до суду.


Драбинко був звільнений під час Євромайдану.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що ГПУ активізує розслідування справи про винесення неправосудного рішення суддями Конституційного суду при зміні Конституції в 2010 році і завершить виробництво по всьому масиву звинувачень проти екс-президента Віктора Януковича.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?