Мережу розбурхали російські винищувачі над Донбасом: з'явилися подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

Мережу розбурхали російські винищувачі над Донбасом: з'явилися подробиці

Мережу розбурхали російські винищувачі над Донбасом: з'явилися подробиці
Джерело:  online.ua

Народний депутат України від "Блоку Петра Порошенка" Олександр Бригинець заявив, що бачив над Донбасом російські винищувачі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його Facebook.
"Сьогодні о 5.45-6.00 був свідком проходу російських винищувачів над територією окупованого Донбасу. Спостерігав їх з району Авдіївки. 4 літаки пройшли з боку Луганська через Горлівку в бік Маріуполя і через кілька хвилин повернулися назад. О 6.05 п'ятий літак повернувся і почав робити показові маневри над Горлівкою. Висота польоту за нашими приладами - 6000 метрів, віддаленість від лінії зіткнення - близько 15 км в глибину окупованих територій. Цей маневр окупаційні війська проводять 5 день поспіль", - написав Бригинець.
Він також нагадав, що згідно з Мінським домовленостями, польоти військової авіації заборонені.
"Крім того, очевидно, що в т.зв. ДНР немає своїх винищувачів і навіть формально визнати ці літаки "сепаратистськими" неможливо", - додав нардеп.
Тим часом в штабі АТО спростовують інформацію Бригинця про польоти російських винищувачів над територією окупованого Донбасу.
Так прес-офіцер АТО Іван Ареф'єв заявив "Українській правді", що підтвердження цієї інформації немає.
"Наші засоби протиповітряної оборони дозволяють контролювати повітряний простір, на більші дистанції, ніж написав Бригинець, інформація про застосування літаків не підтверджується", - зазначив Ареф'єв.
Крім того, бійці, що перебувають на позиціях в районі Авдіївки, також не підтвердили цю інформацію журналістам.
У той же час Бригинець в коментарі УП наполягає, що бачив саме літаки, проте відмовився розповідати, які саме прилади використовувалися.
"Дуже шкода, що в штабі АТО так говорять", - додав також він.
Бригинець зазначив, що ні артилерія, ні безпілотники не залишають за собою інверсійний слід, а ці літаки залишали.
"Ми бачили всі відповідні смужки, по них простежували зміну курсу. Літаки здійснювали дуже багато маневрів над Горлівкою, повертали ліворуч, праворуч. Це не могли бути пасажирські літаки", - підкреслив він.
"На наше враження, це був маневр, щоб розсекретити наші ППО", - додав Бригинець і зазначив, що намагався фіксувати на фото ці літаки, але звичайною "мильницею" на великій дистанції їх важко розглянути.
Тим часом сили ППО також заявили, що не фіксували ніяких літаків.
"Інформація, оприлюднена в соціальній мережі Фейсбук, про прохід російських винищувачів над територією окупованого Донбасу вранці 14 вересня 2016 не відповідає дійсності", - зазначили сили ППО.
"За даними оперативної чергової служби Повітряних Сил, зазначені в інформаційному повідомленні факти не підтверджуються. Разом з тим, бойовими розрахунками певних сил і засобів ППО 13 вересня в районі 15.00 і 18.00 була зафіксована і класифікована робота двох безпілотників, які здійснювали політ на висоті 1500 -2000 метрів в районі Горлівка-Донецьк", - відзначили в Facebook сил ППО.
"Слід зазначити, що чергові сили з ППО України певним складом виконують завдання щодобового бойового чергування. Про випадки порушення в повітряному просторі України і на її кордоні негайно інформується вище керівництво, для прийняття рішення про відповідне реагування", - йдеться в повідомленні.
Раніше бійці АТО вже повідомляли про російську авіацію над Донбасом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?