Український волонтер обдурив спецслужби Путіна: опубліковано відео
Категорія
Події
Дата публікації

Український волонтер обдурив спецслужби Путіна: опубліковано відео

СБУ
Український волонтер обдурив спецслужби Путіна: опубліковано відео

Спецслужба Російської Федерації намагалася завербувати жителя Луганської області, однак він перехитрив ФСБ і про все розповів співробітникам Служби безпеки України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу СБУ.
"Активіст волонтерського руху, який живе в одному з прикордонних районів Луганщини, поїхав до Росії у приватних справах. При перетині державного кордону в пункті пропуску "Ровеньки" (Білгородська область РФ) був затриманий російськими прикордонниками. Без будь-яких пояснень вони направили чоловіка в т. зв. "відстійник", де йому довелося чекати майже 2 години. Потім людина в цивільному одязі, яка представилася співробітником ФСБ РФ, перевела його в спеціально обладнане приміщення, яке нагадувало тюремну камеру. Офіцер ФСБ був обізнаний про волонтерську діяльність затриманого. Він спробував морально зламати українця і змусити погодитися на негласне співробітництво з російською спецслужбою", - розповіли в українському відомстві.
За інформацією СБУ, фсбшник спочатку намагався розповісти про "ідеали" так званого "русского міра", потім став тиснути, але його спроби не увінчалися успіхом.
"Спочатку переконував його в істинності сепаратистських "ідеалів", потім став психологічно тиснути, погрожувати висновком і закриттям йому і його родині в'їзду в Росію. "Коли вас почнуть бомбардувати, бігти вам нікуди", - тиснув росіянин. Щоб позбутися настирливого ФСБшника, людина вдала, що погодилася на його пропозицію. А повернувшись в Україну, одразу ж зв'язався зі співробітниками СБУ та повідомив про спробу вербування російськими спецслужбами", - йдеться в повідомленні.
У відомстві нагадали, що співпраця з російськими спецслужбами прирівнюється до держзради і карається позбавленням волі до 15 років, але громадянин України, який добровільно заявив органам державної влади про свій зв'язок з ФСБ і про отримане завдання, звільняється від кримінальної відповідальності.


Раніше в місті Лисичанськ Луганської області співробітники Служби безпеки України запобігли серії терактів, які планувала група проросійських сепаратистів за завданням агента спецслужб Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?