На Дніпропетровщині через техногенну аварію закривають школи
Категорія
Події
Дата публікації

На Дніпропетровщині через техногенну аварію закривають школи

На Дніпропетровщині через техногенну аварію закривають школи
Джерело:  online.ua

Робота двох навчальних закладів припинена в місті Жовті Води Дніпропетровської області через викид шкідливих речовин в сірчано-кислотному цеху на державному підприємстві «Східний ГЗК».
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Укрінформ ».
Також повідомляється, що після викиду шкідливих речовин на підприємстві близько 20 осіб відчули слабкість.
«При запуску сірчано-кислотного цеху не було порушення регламенту. Зараз роботу цеху зупинили», - розповіла агентству начальник сектора зі зв'язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Дніпропетровській області Дарина Гречіщева.
«Співробітники лабораторії сірчано-кислотного цеху провели дослідження в трьох місцях: вул. Казакова, район Водобуд і вул. Володимира Великого. У повітрі відчутний запах суміші парів сірки. Норма концентрації діоксиду сірки в повітрі не перевищена. В результаті викидів 20 місцевих жителів поскаржилися на подразнення горла і нудоту», - заявила Гречіщева.
При цьому в прес-службі міської ради Жовтих Вод повідомили, що після інциденту навчальний процес призупинили на добу в середній школі №5 та гімназії імені Лесі Українки.
Також на засіданні комісії під керівництвом міського голови Жовтих Вод Володимира Абрамова заслухали головного інженера сірчано-кислотного цеху і керівника цього цеху. Згідно з ухваленим рішенням, керівництво підприємства повинно інформувати служби цивільного захисту міста про запуск цеху за дві доби, а при запуску проводити лабораторні дослідження.
Місцева прокуратура порушила справу за фактом ймовірного забруднення повітря в Жовтих Водах.
Як повідомляв ONLINE.UA, в кінці липня Київ накрив смог. Станом на 29 липня рівень забруднення атмосфери над Києвом перевищував гранично допустимі концентрації по ряду параметрів, повідомляли в ДСНС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?