Легендарний БТР Нацгвардії повернувся до Києва з Донбасу: опубліковано відео
Категорія
Події
Дата публікації

Легендарний БТР Нацгвардії повернувся до Києва з Донбасу: опубліковано відео

Легендарний БТР Нацгвардії повернувся до Києва з Донбасу: опубліковано відео
Джерело:  ngu.gov.ua

До Києва з Донбасу повернувся пошкоджений бойовиками бронетранспортер, який свого часу врятував понад 40 бійців АТО.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Нацгвардії.
"З часу подвійного влучення в нього снарядів ворога в лютому 2015 року, він на умовній межі в Широкиному продовжував споглядати всі жахи бойових наступів незаконних збройних формувань. Українські військові ховалися за БТРом від обстрілів. Колабораціоністи викладали відео з ним на Youtube, де з незрозумілими глузуваннями хвалилися машиною, як убитим драконом. Обидві сторони хотіли забрати його - і не могли. Тільки пару місяців тому українські військові все ж витягли його і відправили до Києва на реанімацію", - йдеться в повідомленні.
У Нацгвардії також відзначили, що середня тривалість "життя" БТР на поле бою - 3-5 хвилин, однак цей БТР "прожив" майже 5 днів і навіть воював з потужним танком.
У прес-центрі також розповіли, як постраждав БТР.
"Життів за допомогою бронетранспортера загін врятував чимало, 40 - так точно. Одного разу, в теплому лютому 2015 року, коли звичайні шини провалювалися у вологому грунті, бойовики незаконних формувань почали розстрілювати будинок на відстані одного кілометра від українських військових. Командир екіпажу швидко прийняв рішення, і люди були евакуйовані на БТРі... Нарешті, в нерівному бою в Широкиному гармату заклинило, противники помітили, оточили, прямим потраплянням потрапили під вежу, в командирське місце, машина вийшла з ладу і продовжувати бій вже стало неможливим", - йдеться в повідомленні .
У Нацгвардії уточнили, що екіпаж залишився живий і продовжує служити, а також висловили сподівання на те, що і відремонтований БТР продовжить свою службу.


Раніше сили АТО влаштували тотальну зачистку так званої "сірої зони" - Старої Авдіївки, де немає позицій української армії, однак часто зустрічаються ДРГ противника.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?