У Києві будинок виставили на продаж разом із мешканцями: стало відомо, як завершилася історія
Категорія
Події
Дата публікації

У Києві будинок виставили на продаж разом із мешканцями: стало відомо, як завершилася історія

У Києві будинок виставили на продаж разом із мешканцями: стало відомо, як завершилася історія
Джерело:  online.ua

У Києві стався шокуючий випадок - аварійний будинок по вулиці Гоголівській, 32 виставили на продаж разом з його мешканцями.
Про це розповів у відеоблозі на ONLINE.UA відомий фотограф Віктор Марущенко, який повідомив про цей випадок і розповів, що в підсумку стало з людьми.
За його словами, історія почалася досить давно. Марущенко згадав, як у 2010 році випускниця київської школи фотографії Женя Белорусець, відома художниця, «знайшла на Гоголівській будинок, який виставили на продаж разом з мешканцями».
«Люди ці жили жахливо, були відключені вода, тепло, загалом, нічого там не працювало. І вона почала їх знімати, оскільки вона чутлива до несправедливості, і соціальна тематика - її. Вона багато років знімала, років зо три, напевно. А потім відправила ці фотографії в Британію, в газету Guardian, і отримала там премію», - розповів Марущенко.



Фото: Євгенія Белорусець, фотовиставка "Гоголівська, 32"
«Цю премію вона використовувала для того, щоб зробити велику виставку. Зробила її, були запрошені всі українські телеканали. Все пройшло, канали показали в новинах сюжет, і на цьому все закінчилося. На вернісажі з'їли бутерброди, випили вино, і всі розійшлися спокійно, а вранці забули. А люди продовжували жити», - продовжив він.
Таким чином, за словами Марущенка, громадськість просто проігнорувала тяжке становище людей. Водночас зовсім недавно ситуація змінилася.
«Не спрацювало те, що повинно було відбутися. Виставка повинна була стрельнути, привернути увагу можновладців, суспільства до проблеми кількох сімей, які жили в 21-му столітті в центрі міста в жахливих умовах. Воно все не спрацювало. Я Женю бачив кілька днів тому, вона сказала, що тільки зараз ці люди отримали квартири. Тобто пройшло більше 10 років з того моменту, як будинок був виставлений на продаж», - розповів Марущенко.




«Судячи з усього, його будуть або зносити, або реконструювати. Загалом, добралися вже до цього. А так життя цих людей нікого не цікавило», - резюмував Марущенко.


Повний текст блога Віктора Марущенка читайте на ONLINE.UA: Украинцы пытаются не замечать войну и бедность: очень яркие примеры

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?