У Луценка прояснили ситуацію щодо справи проти Авакова
Категорія
Події
Дата публікації

У Луценка прояснили ситуацію щодо справи проти Авакова

У Луценка прояснили ситуацію щодо справи проти Авакова
Джерело:  online.ua

Кримінальну справу, порушену Генеральною прокуратурою проти міністра внутрішніх справ Арсена Авакова

, буде закрито, заявила прес-секретар глави ГПУ Юрія Луценка Лариса Сарган.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на коментар Сарган "

112 Україна

".


За словами спікера Луценка, інформація зі звинуваченнями проти Авакова, зазначена в заяві глави Центру протидії корупції Віталія Шабуніна, не знайшла підтвердження.


"Оскільки факти, які були в цій заяві, не знайшли свого підтвердження, оскільки це виглядатиме як наклеп або політична гра чи наклеп на того ж міністра внутрішніх справ... Вона (справа, - Ред.) буде закрита", - сказала Сарган.


При цьому, за словами прес-секретаря Луценка, Аваков не проходить в якості обвинуваченого в жодній зі справ, що розслідуються наразі Генпрокуратурою.


"Я знаю, що такі справи є в НАБУ, але деталі потрібно дізнатися в них", - додала Сарган.


Напередодні Юрій Луценко заявив про відкриття кримінального провадження проти міністра внутрішніх справ Арсена Авакова після звернення глави Центру протидії корупції Віталія Шабуніна.


Раніше Шабунін заявив, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не повідомив про конфлікт інтересів у розслідуванні щодо народного депутата Ігоря Котвицького, яке веде МВС. Котвицького підозрюють в тому, що він вивів в офшори 40 мільйонів доларів. Народний депутат Сергій Лещенко також заявив, що у виведенні коштів в офшори замішаний Аваков, пізніше глава МВС спростував повідомлення Лещенка.


Як повідомляв ONLINE.UA,

радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Зорян Шкіряк заявив, що не вбачає проблеми у відкритті кримінального провадження проти глави МВС, адже всі рівні перед законом, при цьому послав "привіт російській пропаганді"

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?