Чи буде мир на Донбасі: американські розвідники дали прогноз
Категорія
Політика
Дата публікації

Чи буде мир на Донбасі: американські розвідники дали прогноз

Чи буде мир на Донбасі: американські розвідники дали прогноз
Джерело:  online.ua

Незалежно від прагнень США або Росії в найближчі місяці навряд чи буде досягнута якась велика угода щодо припинення війни на Донбасі, оскільки великі політичні перешкоди, що стоять на шляху мирного врегулювання.
Про це йдеться в тексті звіту американської приватної розвідувально-аналітичної компанія Stratfor, який є в розпорядженні ONLINE.UA.
«Крім безпеки, існують також серйозні політичні перешкоди, що стоять на шляху мирної угоди. Росія і Україна зайшли в глухий кут з приводу статусу окупованого Донбасу», - вважають американські розвідники.
«Москва і сепаратисти наполягають на тому, що для припинення бойових дій Київ повинен надати регіону велику автономію, в той час як Україна відмовляється йти на будь-які політичні поступки до того, як будуть реалізовані питання безпеки, обумовлені угодами», - сказано в звіті.
«Київ також наполягає на тому, що він не визнає ніяких "виборів" на окупованих територіях, якщо до спостереження за їх проведенням не будуть допущені спостерігачі з України і ОБСЄ. Бойовики, однак, заявили про проведення виборів на початку жовтня без згоди Києва», - описують ситуацію американські розвідники.
«З огляду на багато невирішених розбіжностей важко собі уявити, що якась велика угода буде досягнута в найближчі кілька місяців, незалежно від намірів Вашингтона і Москви», - резюмують в Stratfor.
Більше читайте на ONLINE.UA: Кремль і США готують мирну угоду щодо Донбасу - приватна розвідка США

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?