Одного з ватажків бойовиків Донбасу впіймали прямо в Києві: з'явилося фото
Категорія
Події
Дата публікації

Одного з ватажків бойовиків Донбасу впіймали прямо в Києві: з'явилося фото

Одного з ватажків бойовиків Донбасу впіймали прямо в Києві: з'явилося фото
Джерело:  online.ua

У Києві співробітники Служби безпеки України затримали одного з ватажків так званого «козачого» збройного формування «Рим», бойовики якого орудували в окупованому так званою ЛНР Должанську (колишньому Свердловську) на території Луганської області протягом 2014-2015 років.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу СБУ.
"Угруповання тероризувало місцеве населення, займалося пограбуваннями, контрабандою вугілля і зброї. Затриманий терорист особисто відбирав у людей автомобілі та інше майно, грабував офіси і квартири», - сказано в повідомленні СБУ.
За інформацією спецслужби, він відповідав за фінанси угруповання, і разом з ватажком формування Олександром Гайдеєм на прізвисько «Рим» і організував поставки на контрольовану українською владою територію автомобілів, викрадених в Луганську і інших містах.
В українській спецслужбі підкреслюють, що легалізація таких автомобілів здійснювалася за допомогою залучення корупційних зв'язків бойовиків.
«Гроші, виручені від збуту крадених автомобілів, йшли терористам в кишеню або витрачалися на фінансування діяльності банди. Через міжусобні чвари на окупованій території лідер «Рима» і його подільник були змушені тікати до Росії», - розповіли в СБУ.
При цьому, за інформацією СБУ, в Київ бойовик прибув для вирішення майнових питань.
В СБУ також підкреслюють, що затриманому бойовику інкримінується участь в діяльності непередбачених законом збройних формувань відповідно до ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України.



«На період слідства суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою», - резюмують в прес-службі СБУ.


Як повідомляв ONLINE.UA,

раніше СБУ затримала в Києві жінку, яка вела в соціальних мережах антиукраїнську пропаганду на користь бойовиків так званих ДНР і ЛНР

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?