Миколаївську область очолить виконавець шансону: опубліковано відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Миколаївську область очолить виконавець шансону: опубліковано відео

Миколаївську область очолить виконавець шансону: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Новим керівником Миколаївської обласної державної адміністрації конкурсною комісією з питань вищого корпусу державної служби обрано Олексія Савченка, народного депутата від фракції Блока Петра Порошенка.
Про це повідомив помічник-консультант депутата Юрій Хахуда, передає ONLINE.UA з посиланням на "Українські новини".
«Учора (13 вересня - Ред.) о 22:10 оголосили результати конкурсу. За результатами конкурсу він (Савченко - Ред.) набрав максимальну кількість балів (14,88)", - заявив помічник депутата.
Також Хахуда додав, що матеріали про результати конкурсу будуть передані до Кабінету міністрів, який повинен підготувати відповідний проект президентського указу.
Помічник також зазначив, що конкурсна комісія обрала резервним кандидатом Артема Ващіленка, який протягом року має право бути призначеним головою Миколаївської ОДА в разі, якщо Савченко відмовиться від посади або з ним щось трапиться.



Довідка ONLINE.UA: Олексій Савченко народився 19 листопада 1977 року в селищі Десна, Козелецького району Чернігівської області. У 1994 році закінчив Київське суворовське училище, а в 1997 - Інститут підготовки кадрів Управління по боротьбі з організованою злочинністю (УБОЗ).
У 2003 році закінчив Національну академію внутрішніх справ України, отримавши кваліфікацію юриста, в 2008-му - Міжрегіональну академію управління персоналом (магістр економіки та управління трудовими ресурсами).
У 2000-х роках працював у силових і комерційних структурах, в 2007 році став першим віце-президентом холдингової компанії "Київміськбуд", а у 2010 протягом двох місяців очолював концерн "Укрспирт".
У 2014 році був обраний народним депутатом України восьмого скликання за списком Блоку Петра Порошенка і став заступником голови парламентського комітету з питань бюджету, виступивши автором ряду законопроектів і проектів постанов у бюджетній сфері.
Зокрема, ініціював зміни до законодавства про державні закупівлі, Податковий кодекс, підтримав систему фінансування дорожнього будівництва за рахунок надходжень від митних зборів. Виступив ініціатором впровадження в Україні системи внутрішнього аудиту чиновників і директорів держпідприємств і був співавтором нової системи комерційного обліку комунальних послуг.
У 2015 році задекларував 41,5 млн грн сукупного доходу, з них зарплата - 67,3 тис. грн, дивіденди і відсотки - 41,2 млн грн, доходи від продажу майна - 183,9 тис. грн. У власності Савченка дві земельні ділянки загальною площею 37,32 тис. кв. м, а також 20 об'єктів комерційної нерухомості загальною площею 1763,1 кв. м.
Йому належить автомобіль Volkswagen Touareg 2015 року випуску (в лізингу). Сума на рахунках в банках - 241,3 млн. грн., номінальна вартість належних йому цінних паперів - 100,6 млн. грн.
Серед хобі Олексія Савченка - спів і участь в боях без правил. Депутат виконує ліричні балади в жанрі шансон (мається на увазі не "блатний шансон", а ліричні балади, заспівані в характерній манері), сам пише мелодії і тексти пісень. На його рахунку три альбоми, тур по містах України і два кліпи. Широку популярність Савченко отримав після перемоги на фестивалі "Слов'янський базар» у Вітебську, в 2011 році.
Крім того, політик є призером змагань з боїв без правил, а також кандидатом у майстри спорту з боксу та кікбоксингу.
Як повідомляв ONLINE.UA 24 червня Кабмін прийняв відставку глави Миколаївської ОДА Вадима Мерікова, про яку оголосив президент Петро Порошенко. Відставка губернатора сталася після корупційних скандалів і затримання на отриманні хабара першого заступника голови ОДА Миколи Романчука.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?