Новий скандал: дорогу квартиру знайшли у соратниці Лещенка
Категорія
Політика
Дата публікації

Новий скандал: дорогу квартиру знайшли у соратниці Лещенка

Новий скандал: дорогу квартиру знайшли у соратниці Лещенка

Услід за гучним скандалом навколо народного депутата Сергія Лещенка та його квартири в центрі Києва виникли питання до його колеги, депутата Світлани Заліщук, що виявилася власницею великих апартаментів на Софіївській вулиці.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook журналіста Всеволода Філімоненка.
За його словами, 14 вересня 2016 року він зробив офіційний запит в «держреєстр прав на нерухоме майно» і отримав по-справжньому шокуючу відповідь.
«Квартира в центрі Києва за 13 000 000 грн!! Нардеп Світлана Заліщук (ще два роки тому!) обзавелася «жирним» житлом. Квартира в серці столиці площею 158 кв. м (за адресою Київ, вулиця Софіївська, будинок 25, кв.15), ймовірно, обійшлася Світлані приблизно в 500 000$ (13 000 000 грн.) (Відштовхуємося чисто від ринкової ціни)», - написав він.
Журналіст додав, що «дата здійснення операції купівлі-продажу (27.08.2014) збіглася з трагічним днем ​​для всіх українців, тоді російські найманці замкнули наших солдатів в Іловайському котлі».
У той же час президент України Петро Порошенко заявив про своє рішення призначити дострокові парламентські вибори на 26 жовтня 2014 року, «а прізвища Заліщук, Лещенка і Найєма вже були узгоджені в якості кандидатів у першій 20-ці списку БПП, що гарантовано забезпечувало путівки в парламенті для нерозлучної трійці».
«Подаючи в 2014-му декларацію за 2013 рік, Заліщук внесла в документ завідомо неправдиві дані про наявність нерухомого майна, вказавши, що ще в 2013-му в її власності перебувала не одна квартира, а дві площею 41 і 158 метрів, не уточнивши при цьому місце розташування хатинок. (Для довідки: сорокаметрова (батьківська) квартирка в тому самому рідному Жашкові за адресою вул Щорса 13 \ 3, де багато років тому проживала Світлана)», - додав він.
Журналіст додав, що тепер буде цікаво подивитися, «як пояснить наявність коштів, достатніх для проведення подібних операцій з нерухомістю Свєта Заліщук, яка, перебравшись до Києва з Черкаської області, з 2001 року займалася виключно журналістською, громадською діяльністю і трошки вважалася держслужбовцем в секретаріаті президента Ющенка?».
«Також варто звернути увагу на автомобіль Land Rover Discovery4 (2010 року), що з'явився в декларації нардепа за 2015 рік, оціночна вартість на ринку 35 000$ (1 000 000 грн.). При цьому, в аналогічних документах, заповнених парламентарієм за 2013 і 2014 р., опублікованих на сайті Ради, значиться річний дохід «слуги народу», що не перевищує 250 000 грн, а в 2015-му і зовсім 77 000 грн», - підкреслив він.




Відзначимо, що Світлана Заліщук і Сергій Лещенко входили до фракції Блоку Петра Порошенка, від якої були обрані депутатами, написали заяви про вступ до партії "Демократичний альянс".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше скандальний нардеп Сергій Лещенко «пройшовся» по президенту України Петру Порошенку, заявивши, що глава держави відчував тріумф і радість від успішної роботи своїх ботів, які "атакували" депутата.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?