МВФ повідомив важливі подробиці про гроші для України
Категорія
Економіка
Дата публікації

МВФ повідомив важливі подробиці про гроші для України

МВФ повідомив важливі подробиці про гроші для України
Джерело:  online.ua

Рішення виконавчої ради Міжнародного валютного фонду про виділення мільярда доларів чергового траншу фінансової допомоги для України  було прийнято в якості винятку із загальних правил з урахуванням нинішньої економічної ситуації в Україні.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Укрінформ », який цитує офіційне повідомлення Фонду, оприлюднене за результатами засідання ради МВФ.


"Виконавча рада затвердила виключення з приводу недотримання критеріїв ефективності, пов'язаних з міжнародними резервами, відсутністю накопичення заборгованості із зовнішніх виплат і нових валютних обмежень", - сказано в тексті документа.


При цьому у Фонді уточнили, що виділяють Україні 716,11 мільйона SDR (близько 1 мільярда доларів США).


Крім того, стало відомо, що Росія проголосувала проти виділення Україні траншу. "Усі члени директорів, крім Росії, голосували за виділення Україні траншу", - сказав виконавчий директор МВФ від Росії Олексій Можин.


При цьому прем'єр-міністр України Володимир Гройсман привітав рішення Міжнародного валютного фонду про виділення Україні чергового траншу. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.


"Транш фонду - це не просто допомога, яка потрібна економіці, це ще й сигнал іноземним інвесторам про те, що в економіку України можна і потрібно вкладати гроші. А разом з інвестиціями у нас з'являться робочі місця", - написав Гройсман.


Він також зазначив, що стабілізація економічної ситуації дозволяє ставити питання про підвищення соціальних стандартів "і минулого тижня, при формуванні бюджету, ми такі рішення вже заклали".


Поточна програма співпраці з МВФ була прийнята в березні 2015 року терміном на 4 роки з обсягом фінансування 17,5 мільярда доларів. У 2015 році Україна отримала два транші загальним обсягом 6,7 мільярда доларів і очікувала отримати третій в розмірі 1,7 мільярда доларів. Однак після політичних подій осені 2015 і зими 2016 року, які призвели до зміни уряду, доля третього кредитного траншу від МВФ і виконання всієї програми співпраці України з МВФ в цілому виявилися під загрозою зриву.


Як повідомляв ONLINE.UA,  раніше стало відомо, що Росія мала намір перешкодити Україні отримати новий транш кредиту МВФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?