Справа проти Авакова: з'явилася дуже гучна заява
Категорія
Події
Дата публікації

Справа проти Авакова: з'явилася дуже гучна заява

Справа проти Авакова: з'явилася дуже гучна заява
Джерело:  online.ua

Генеральна прокуратура не може закрити  справу стосовно голови міністерства внутрішніх справ Арсена Авакова, оскільки таке рішення відноситься до компетенції детективів Національного антикорупційного бюро України.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку НАБУ в Facebook.


«У відповідь на численні звернення засобів масової інформації з приводу заяви Юрія Луценка про можливе закриття Генеральною прокуратурою кримінальної справи «проти Арсена Авакова», повідомляємо наступне», - сказано в повідомленні.


В Антикорупційному бюро підкреслили, що 2 липня 2016 року ГПУ внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості щодо можливого факту протиправних дій (незаконного відчуження земельної ділянки площадью18,1465 га) з боку посадових осіб Дергачівської районної державної адміністрації Харківської області та АТ "Інвестор".


Виробництво зареєстровано за заявою виконавчого директора "Центру протидії корупції" Віталія Шабуніна.


При цьому 14 липня Спеціалізованої антикорупційною прокуратурою матеріали даного виробництва для розслідування були передані в НАБУ, відзначають у відомстві.


"Підкреслюємо, що досудове слідство за згаданими фактами, в тому числі і прийняття рішення про його завершення, відноситься до компетенції детективів Бюро. Генпрокуратура, відповідно до чинного законодавства, не може закрити цю справу", - заявили в НАБУ.


У відомстві також підкреслили, що зараз досудове розслідування триває, і про його результати громадськість дізнається пізніше.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в ГПУ заявили 14 вересня про те, що кримінальну справу, порушену Генеральною прокуратурою проти міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, буде закрито.


13 вересня голова ГПУ  Юрій Луценко повідомив, що його відомство відкрило кримінальне провадження проти міністра внутрішніх справ Арсена Авакова за заявою Віталія Шабуніна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?