Трагедія 2 травня в Одесі: слідство зробило гучну заяву
Категорія
Події
Дата публікації

Трагедія 2 травня в Одесі: слідство зробило гучну заяву

Трагедія 2 травня в Одесі: слідство зробило гучну заяву
Джерело:  online.ua

Слідче управління Одеського обласного управління Національної поліції встановило організаторів силового захоплення Будинку профспілок  2 травня 2014 року в Одесі, коли в ході масових заворушень, згідно з офіційними даними, загинули 48 людей.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на"Укрінформ".


Як заявив керівник слідчого управління УВС Одеської області Сергій Пантелєєв, "найближчим часом слідством буде оголошено підозру вбивці Ігоря Іванова, а також організаторам силового захоплення Будинку профспілок, що призвів до десятків людських жертв».


«З січня по вересень поточного року групою слідчих проведені допити понад двісті учасників подій і свідків", - додав Пантелєєв.


Слідство також встановило особу вбивці «евромайданівця» Ігоря Іванова, який став першою жертвою під час зіткнень в районі Грецькій площі в Одесі 2 травня 2014 року.


Відповідне подання про оголошення підозри ряду осіб було направлено для погодження в прокуратуру Одеської області, підкреслив Пантелєєв.


Він також додав, що деякі з підозрюваних затримані правоохоронцями раніше і перебувають в СІЗО.


"Наприклад, одесит Сергій Долженков, громадянин РФ Євген Мефедов, яких продовжують утримувати під вартою, поки триває судове слідство. Інші поки не взяті під варту, в тому числі і особа, яка підозрюється в скоєнні першого в той день вбивства Іванова", - заявив Пантелєєв .


Він також підкреслив, що підозрюваний у вбивстві Іванова вже оголошений в міжнародний розшук за вчинення іншого злочину.


Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі в ході масових заворушень загинули 48 осіб і понад 200 було поранено. Більшість жертв трагедії загинули в Будинку профспілок, де сталася пожежа. Слідство при цьому встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані і навмисне сплановані.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в Одесі фігурант "справи 2 травня", росіянин Євген Мефедов, який з гучним скандалом був випущений під домашній арешт, знову потрапив за грати за новими звинуваченнями в кінці травня 2016 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?