Виганяють на вулиці: Росія масштабно згортає допомогу біженцям із Донбасу
Категорія
Світ
Дата публікації

Виганяють на вулиці: Росія масштабно згортає допомогу біженцям із Донбасу

Виганяють на вулиці: Росія масштабно згортає допомогу біженцям із Донбасу
Джерело:  online.ua

У Росії стає все менше пунктів тимчасового розміщення для українських біженців з Донбасу, де вже два роки українська армія воює з проросійськими бойовиками так званих ДНР і ЛНР і російськими найманцями.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на kommersant.ru.
Видання зазначає, що пунктів тимчасового розміщення для біженців стало менше в п'ять разів за останні півроку: на початку 2016 року їх були 252, до вересня залишилося 56.
При цьому притулок в Росії, за даними російських правозахисників, отримали всього 300 тисяч громадян України, а статус біженців є у 275 українців.
У міністерстві надзвичайних ситуацій Росії виданню повідомили, що за шість місяців закрилося близько 200 пунктів тимчасового розміщення для українців. Якщо ще на початку 2015 року в російських регіонах діяли 576 ПТР, а через рік їх число скоротилося до 252, то у вересні 2016 року їх залишилося 56, в яких проживає 675 осіб.
"Багато ПТР закривали з шумом, людей виганяли на вулиці, вони скаржилися. Адже якщо не буде необхідності, люди і самі підуть", - розповіла голова російського комітету "Громадське сприяння", керівник мережі "Міграція і право" Світлана Ганнушкіна.
"Українські громадяни постійно до нас звертаються, втрачають роботу, житло. Хтось шукає гроші на повернення. Одна громадянка України з Донецька з дитиною, наприклад, звільнилася з російської в'язниці, куди їй подітися, абсолютно незрозуміло", - додала вона.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше переселенець, горловчанин Руслан Шульга висловив думку про те, що президент Петро Порошенко та інші лідери держави некоректно називають переселенців "тимчасово переміщеними особами", тим самим ніби позбавляючи людей, які залишили Крим і Донбас, вибору щодо їх місця перебування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?