У Авакова пояснили, що правоохоронці шукають у Кернеса
Категорія
Події
Дата публікації

У Авакова пояснили, що правоохоронці шукають у Кернеса

У Авакова пояснили, що правоохоронці шукають у Кернеса
Джерело:  online.ua

Народний депутат і помічник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко прокоментував обшуки в Харкові у мера міста Геннадія Кернеса, про які раніше повідомив глава генеральної прокуратури Юрій Луценко.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "112 Україна".
За його словами, обшуки проходять 15 вересня в приміщеннях, що належать меру Харкова Геннадію Кернесу, а також в будівлі міської ради Харкова.
Депутат також повідомив, що правоохоронцями зібрані матеріали про порушення законодавства з боку чиновників харківської мерії. За словами Геращенка, підставним особам було передано більше 600 гектарів землі, що належить місту.
"Щодо дій посадових осіб Харківської міської ради і міської влади вже давно були зібрані матеріали про значні порушення в земельній сфері, зокрема, з махінаціями у виділенні землі», - сказав Геращенко.
«Багато років в Україні діє законодавство, згідно з яким землю необхідно було виділяти через аукціон. Однак знаходили лазівки, через які процедуру обходили, виділили понад 600 га харківської землі для різного роду підставних осіб», - додав народний депутат.
«Після ця земля далі реалізовувалася на вторинному ринку. За цим випадком зібрані матеріали кримінального провадження, які дозволили Генпрокурору отримати дозвіл суду на проведення обшуку. Якщо буде достатньо доказів, у цій справі будуть висуватися підозри конкретним посадовим особам", - резюмував радник глави МВС.



Як повідомляв ONLINE.UA, генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що в Харкові з самого ранку 15 вересня йдуть обшуки в приміщеннях, що належать меру Харкова Геннадію Кернесу і матері депутата Михайла Добкіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?