Путіна потрібно судити, а на виборах в Росії можливі два ходи - Слава Рабинович
Категорія
Світ
Дата публікації

Путіна потрібно судити, а на виборах в Росії можливі два ходи - Слава Рабинович

Путіна потрібно судити, а на виборах в Росії можливі два ходи - Слава Рабинович
Джерело:  online.ua

Про те, які варіанти ставлення до виборів Держдуми РФ, призначених на 18 вересня, зараз найбільш раціональні, і за що треба судити Володимира Путіна, ONLINE.UA розповів російський фінансист і блогер Слава Рабинович.
Я не вважаю ці вибори легітимними ще до того, як вони почалися. Чому?
Перше: чесні і справедливі вибори - це не стільки правильний підрахунок голосів ЦВК на чолі з Еллою Памфіловою, як багаторічне конкурентне для всіх політичних сил поле, конкурентний доступ до ЗМІ, соціальні і політичні ліфти. Все те, що простим виразом називається "політична конкуренція". Однак сьогодні, якщо я розмовляю з деякими людьми в Росії, то вони мені кажуть, що, наприклад, ніколи не чули про партію ПАРНАС (противників Путіна, - ONLINE.UA). Про яку рівність можна говорити?
Друге: до виборів не допущені кандидати, за яких раніше голосували мільйони людей. Наприклад, Олексій Навальний. Його партія "Прогрес" була зареєстрована. Якби він балотувався в Думу, то він би отримав найбільшу кількість голосів. Ми пам'ятаємо, що він отримав в Москві більше третини всіх голосів від тих, хто прийшов на вибори мера міста. Як можна називати легітимними вибори, коли така велика партія з найпотужнішим лідером не допущена до процесу?! Це ж пряме порушення "Закону про вибори", адже Європейський суд з прав людини прийняв рішення на користь Навального проти судів Росії. Навальний подав відповідні документи до Верховного Суду РФ, але до сих пір не отримав відповіді. Це порушення Конституції РФ і міжнародного права. Тобто ігнорується рішення ЄСПЛ по Олексію Навальному.
Тому я не визнаю не тільки результатів цих виборів, але і самі вибори до їх початку.
Але, сказавши все це, я впевнений, що на вибори потрібно йти. Чому? На жаль, у нас такі вибори, які є. Вибори неправильні, несправедливі, нелегітимні, але інших немає. На цих виборах немає мінімального порогу явки, який міг би їх зірвати. Тому вони "відбудуться" за будь-якої явки.
На мій погляд, на цих виборах можливі два ходи. Перший: голосувати за ту партію і одномандатників, які нам подобаються. Якщо ми цього не зробимо, то просто віддамо голос в руки фальсифікаторам. Але якщо ви вважаєте, що немає партії і одномандатників, за кого ви хочете голосувати, треба все одно піти на вибори, щоб зіпсувати свій бюлетень. Поставити в ньому галочки "за" всіх або перекреслити, не важливо. Таким чином, ваш голос не буде вкрадено.
Ось моя позиція.
До того ж, вибори ще нелегітимні і через Крим ( Україна вже закликала не визнавати вибори Держдуми в анексованому Криму, - ONLINE.UA). Ця ситуація - теж порушення Конституції РФ, в чому винен Путін. Він - злочинець. Путіна необхідно судити.
Про кризу в Росії і те, що може бути в країні після відходу від влади Володимира Путіна, читайте в інтерв'ю Слави Рабиновича на ONLINE.UA найближчими днями

Олександр Куриленко

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?