США зробили неприємну для України заяву щодо Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

США зробили неприємну для України заяву щодо Криму

США зробили неприємну для України заяву щодо Криму
Джерело:  online.ua

Анексований Росією український півострів Крим

повернеться в Україну не скоро, заявила посол США в Україні Марі Йованович і навела у приклад країни Балтії, окупацію яких Радянським Союзом США не визнавали багато років.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю посла "

Європейській правді

".


Відповідаючи на питання, чи вірить вона в те, що Крим повернеться під контроль України, Йованович сказала: "Це серйозне питання. Коротка відповідь на нього - "Так".


"Можливо, моя відповідь не буде приємною, але більшість на Заході бачать цей процес аналогічно позитивному прикладу Балтійських країн», - продовжила посол.


«Протягом багатьох років ці держави були в складі Радянського Союзу, і США не визнали їх анексії. У Вашингтоні весь цей час продовжували роботу дипломатичні місії (Латвії, Литви та Естонії - Ред.), і, врешті-решт, вони повернули незалежність", - сказала Йованович.


Вона також підкреслила, що США ніколи не визнають Крим частиною Росії.


"Що стосується санкцій - ті обмеження, які впроваджені в зв'язку з Кримом, вже досить жорсткі. Але, незважаючи на це, ми і надалі шукаємо, як можемо підсилити дипломатичний сигнал про те, що Крим залишається частиною України. Зокрема, через це в останньому пакеті санкцій з боку США було кілька нових імен кримських політиків", - додала посол.


Як повідомляв ONLINE.UA,

стало відомо, що прихильники Росії в Криму вже не приховують свого розчарування корупцією, фальсифікаціями і грабежами з боку "чиновників" на півострові

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?