Стало відомо, в якій "схемі" підозрюють Кернеса і Добкіна
Категорія
Події
Дата публікації

Стало відомо, в якій "схемі" підозрюють Кернеса і Добкіна

Стало відомо, в якій "схемі" підозрюють Кернеса і Добкіна
Джерело:  online.ua

Меру Харкова Геннадію Кернесу і народному депутату Михайлові Добкіну

правоохоронці інкримінують участь в так званій "кооперативній схемі", згідно з якою з 2008 року харківська міська рада видала зацікавленим особам 900 гектарів землі.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

NewsRoom

.


Джерело видання розповіло, яким чином працює «кооперативна схема». За його словами, зацікавлені особи створюють обслуговуючий кооператив, в назві якого є слова "житлово-будівельний", хоча по суті таким кооператив не є. Після засновники липового ЖБК під приводом необхідності поліпшення своїх житлових умов безкоштовно отримують від мерії землю під забудову.


У той же час, за інформацією сайту "

Наші гроші

", з 2008 року харківська міськрада за такою схемою видала близько 900 гектарів землі на суму близько 4,3 мільярда гривень.


При цьому адвокат Кернеса Олександр Гунченко побічно підтвердив NewsRoom, що силовиків цікавлять матеріали, пов'язані з "кооперативною схемою".


"Мова йде про конституційне право людей на отримання землі, ніякого криміналу тут немає. Ця справа була внесена в ЄРДР ще два роки тому, зараз її просто намагаються реанімувати. Це чисте політичне замовлення», - сказав Гунченко.


«Підозра нікому пред'явлена не була і, я впевнений, не буде, якщо події будуть розвиватися в законній площині", - впевнений адвокат Кернеса.


Як повідомляв ONLINE.UA,

генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що в Харкові з самого ранку 15 вересня йдуть обшуки в приміщеннях, що належать меру Харкова Геннадію Кернесу і матері депутата Михайла Добкіна

.


У той же час

у соцмережах новина про обшуки у Кернеса викликала сильний резонанс

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?