В УЄФА зробили офіційну заяву про фінал Ліги чемпіонів в Києві
Категорія
Спорт
Дата публікації

В УЄФА зробили офіційну заяву про фінал Ліги чемпіонів в Києві

В УЄФА зробили офіційну заяву про фінал Ліги чемпіонів в Києві
Джерело:  online.ua

Європейський футбольний союз офіційно підтвердив інформацію про проведення фіналу Ліги чемпіонів-2018 на київському стадіоні "Олімпійський".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу УЄФА.
Матч відбудеться в суботу, 26 травня.
В УЄФА відзначили, що раніше на "Олімпійському" було зіграно чимало великих матчів. У 1975 році тут відбувся поєдинок у відповідь Суперкубка УЄФА між київським "Динамо" і "Баварією", в 1980-му "Олімпійський" приймав футбольний турнір Олімпіади, а в 2012-му в столиці України пройшли п'ять зустрічей Євро-2016, в тому числі фінал.
Дивіться: Динамо — Наполи — 1:2 Видео обзор матча

Довідка . НСК "Олімпійський"

Місткість на матчах УЄФА: 68 000
Господарі: "Динамо" Київ, збірна України
Дата відкриття: 1923 рік (відкривався після реконструкцій в 1941, 1968, 1980, 1999 і 2011 роках)
• Стадіон розташований в центрі міста на схилах Черепанової гори. Арена відкрилася 12 серпня 1923 року за назвою "Червоний стадіон імені Льва Троцького" для проведення Другої Всеукраїнської спартакіади. Рік по тому прізвище Троцького з назви прибрали. Домашні матчі тут проводив київський "Желдор" (нині "Локомотив").
• У 1934 році Київ отримав статус столиці Української РСР, після чого було прийнято рішення про масштабну реконструкцію головного стадіону. Відкриття "Республіканського" намітили на 22 червня 1941 року, але через початок війни і німецької окупації його довелося відкласти до 1944 року. Хоча німці відкрили готовий стадіон ще в 1942-му і проводили на ньому матчі.
• У 60-х стадіон був перейменований в "Центральний", а його місткість перевалила за 100 тисяч. За перемогою київського "Динамо" над "Баварією" в Суперкубку УЄФА-1975 на власні очі спостерігали 102 тисячі уболівальників. Дубль Олега Блохіна приніс киянам перемогу в матчі-відповіді - 2: 0.
• Перед Олімпіадою-1980 стадіон зазнав чергової реконструкції і повернув назву "Республіканський". В ході Олімпійських ігор тут провели сім матчів футбольного турніру, включаючи чвертьфінал.
• Нинішнє ім'я "Олімпійський" отримав в 1996 році. З тих пір це головна арена збірної України, а в останні роки тут проводить всі домашні матчі київське "Динамо".
• Остання реконструкція була проведена перед Євро-2012.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?