США зробили важливу заяву щодо України і НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

США зробили важливу заяву щодо України і НАТО

США зробили важливу заяву щодо України і НАТО

Посол США в Україні Марі Йованович

заявила, що питання вступу України до НАТО поки не стоїть на порядку денному, оскільки Києву ще потрібно посилено займатися реформуванням армії.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Йованович

"Європейській правді

".


"По-перше (я хочу це підкреслити, адже про це варто пам'ятати): в світі не існує "чарівної кулі", універсальних ліків, які могли б магічним чином вирішити всі проблеми. Що стосується перспективи членства в НАТО - вона поки не є предметом обговорення", - сказала посол.


"Так, Україна почала рух в цьому напрямку. І першим, що вимагає змін на цьому шляху, є українські збройні сили. Найважливішим тут є, на мою думку, встановлення цивільного контролю над армією. І мова йде не просто про те, що хтось змінить свою військову уніформу на костюм - ні, насправді це вимагає дуже значного обсягу роботи", - додала вона.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше колишній генсек НАТО і нині радник президента України Петра Порошенка Андрес Фог

Расмуссен заявив, що Україна може отримати летальну зброю від Заходу, якщо Росія продовжить спроби дестабілізувати Донбас

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?