У Європі високо оцінили нову систему, впроваджену Мін'юстом України
Категорія
Політика
Дата публікації

У Європі високо оцінили нову систему, впроваджену Мін'юстом України

У Європі високо оцінили нову систему, впроваджену Мін'юстом України
Джерело:  online.ua

Глава Міністерства юстиції Павло Петренко повідомив, що в Раді Європи позитивно оцінили впроваджену в Україні систему безоплатної правової допомоги.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook міністра.
"Разом із главою Офісу Ради Європи Мартеном Енбергом і директором Координаційного центру з надання правової допомоги Андрієм Вишневським взяли участь у презентації Звіту за оцінкою системи безоплатної вторинної правової допомоги в Україні в світлі стандартів та передового досвіду Ради Європи, а також рекомендацій щодо удосконалення системи.
Пан Енберг зазначив, що створена в Україні система БПП повністю відповідає тим високим стандартам доступу до правової допомоги, які прийняті в Європі і закладені в Європейській конвенції з прав людини", - повідомив він.
За словами глави Мін'юсту, підтверджує ці оцінки і статистика.
"Більше року працюють 100 центрів безкоштовної юридичної допомоги, а з вересня ми запустили 405 бюро правової допомоги по всій Україні. Щорічно близько 70 тис. українців, які потрапляють до правоохоронних органів, отримують безкоштовного адвоката з системи БПП. 1500 вироків судів, де інтереси громадян представляли адвокати БПП, були виправдувальними. А це - врятовані долі невинних людей, які за інших обставин могли потрапити за ґрати", - написав Петренко.
"Хочу подякувати нашим партнерам з Офісу Ради Європи за величезну інституційну підтримку цього проекту. Також хочу подякувати нашим американським і канадським партнерам, які на першому етапі запуску системи надали нам технічну і фінансову допомогу", - додав він.



Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?