ЄС оголосив про важливе рішення щодо санкцій проти прихильників Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС оголосив про важливе рішення щодо санкцій проти прихильників Путіна

ЄС оголосив про важливе рішення щодо санкцій проти прихильників Путіна
Джерело:  online.ua

Європейський Союз продовжив санкції проти 146 громадян різних країн і 37 юридичних осіб за порушення територіальної цілісності і суверенітету України; прихильники політики президента Росії Володимира Путіна підпали під санкції ще на півроку.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
Як повідомили кореспонденту агентства в Брюсселі, рішення було прийнято без обговорення, згідно з письмовою процедурою.
Раніше 7 вересня ЄС на рівні постійних представників країн-членів (COREPER) підтвердив намір Ради ЄС продовжити ще на півроку попереджувальні заходи за дії, спрямовані проти територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України.
Санкції у вигляді заморожування активів і заборони на в'їзд до ЄС для 146 осіб і 37 компаній продовжені до 15 березня 2017 року.
Рішення про продовження санкцій набуде чинності після публікації в Офіційному журналі ЄС.
Відзначимо, що в санкційному списку значаться так званий «глава Криму» Сергій Аксьонов, ватажки бойовиків так званої ДНР і ЛНР Денис Пушилін, Андрій Пургин, Олександр Бородай, Арсеній Павлов (Моторола), російський диверсант Ігор Гіркін-Стрєлков, екс-народний депутат України Олег Царьов.
Серед компаній - порти окупованих Феодосії, Севастополя, Керчі, так звана «народна міліція Донбасу», деякі російські банки та інші юридичні особи з Росії та України.
Як повідомляв ONLINE.UA, в переліку компаній і організацій, які включені в новий пакет санкцій США, є і "Комітет порятунку України", заснований екс-прем'єром України Миколою Азаровим після втечі з України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?