Луценко зробив сенсаційну заяву про покійного главу УПЦ МП
Категорія
Політика
Дата публікації

Луценко зробив сенсаційну заяву про покійного главу УПЦ МП

Луценко зробив сенсаційну заяву про покійного главу УПЦ МП
Джерело:  LB.ua

Генеральний прокурор Юрій Луценко

розповів про активне розслідування справи про позбавлення волі митрополита УПЦ МП Олександра Драбинка, в якому може стати обвинуваченим мільярдер і народний депутат Опозиційного блоку Вадим Новинський.


Про це Юрій Луценко розповів у інтерв'ю

«Лівому берегу»,

передає ONLINE.UA.


Зокрема, генпрокурор зазначив, що «у митрополита Олександра Драбинка в 2013 року вилучили всі записи про історію хвороби митрополита Володимира».


«Це вдалося встановити в ході розслідування справи про тиск на Володимира з метою змусити його відмовитися від престолу на користь наближеної до Віктора Януковича людини (Антонія Паканича - "Лівий берег")», - зазначив він.


Луценко підкреслив також, що на допит у справі про позбавлення волі Олександра Драбинка, який був викрадений і утримувався з метою чинення тиску на Володимира (Драбинко був єдиною наближеною особою Володимира - "Лівий берег"), викликався і народний депутат Вадим Новинський в статусі свідка.


При цьому очна ставка між Драбинком і Новинським може вплинути на процесуальний статус депутата в цій справі.


"Ця справа - проти Януковича (екс-президента-утікача Віктора Януковича - Ред.). За даними слідства, саме Янукович наказав колишньому міністру внутрішніх справ Захарченку (екс-глава МВС-утікач Віталій Захарченко - Ред.) позбавити волі Блаженнішого Володимира та митрополита Драбинка з метою змусити покійного предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату скласти повноваження на користь наближеної до Януковича особи", - зазначив Луценко.


Також він підкреслив, що Захарченко і Янукович у даній справі оголошені в розшук і можуть бути засуджені заочно.


"Очна ставка (Новинського і Драбинка - "Лівий берег") справді була. Драбинко вказує на речі, які можуть змінити процесуальний статус народного депутата Новинського зі свідка на підозрюваного. За результатами допитів ще кількох важливих осіб ми будемо приймати рішення щодо цього. Будуть підстави - буде звинувачення", - підкреслив він.


Також Луценко висловив свій жаль щодо заяви УПЦ МП, в якій виклик в Генпрокуратуру архієреїв УПЦ визначено як "тиск на служителів УПЦ з боку силових структур".


"Я не розумію, як люди, які вважали Блаженнішого митрополита Володимира найкращим головою церкви, сьогодні можуть виступати проти притягнення до відповідальності тих, до фактично доводив його до передчасної смерті. Коли я вийшов з в'язниці, робив планову операцію в тій же лікарні, де перед смертю перебував митрополит Володимир... Ми лежали на одному поверсі, в одному коридорі. Я ходив до нього - він був у важкому стані. Я бачив, що цю людину практично достроково довели до смерті ... у Драбинка забрали всі медичні документи. Ви ж розумієте, як можна лікувати пацієнта", - резюмував генпрокурор.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше

генеральний прокурор Юрій Луценко зробив сенсаційну заяву щодо мера Харкова Геннадія Кернеса

.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?