Посланцям Меркель і Олланда на Донбасі пояснили три речі: з'явилися фото
Категорія
Політика
Дата публікації

Посланцям Меркель і Олланда на Донбасі пояснили три речі: з'явилися фото

Посланцям Меркель і Олланда на Донбасі пояснили три речі: з'явилися фото
Джерело:  online.ua

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявив, що акцентував увагу глав МЗС Німеччини та Франції Франка-Вальтера Штайнмайєра і Жана-Марка Еро, які відвідали Донбас, на трьох важливих моментах, що стосуються особливого статусу Донбасу, виборів на окупованих територіях і умовних кордонів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Жебрівського.
"Сьогодні Донбас відвідали три міністри закордонних справ: України - Павло Клімкін, Німеччини - Франк-Вальтер Штайнмаєр і Франції - Жан-Марк Еро. Ключове завдання візиту, і, я вважаю, воно було досягнуто, - щоб пан Штайнмайєр і пан Еро на власні очі побачили, що залишає після себе в Україні "русскій мір". Ми відвідали Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в Краматорську, зруйнований міст через річку Казенний Торець і Центр психосоціальної реабілітації в Слов'янську", - написав чиновник.
Далі він переказав свою розмову з європейськими дипломатами.
"Біля моста, який на цьому тижні ми вже почали відновлювати, я акцентував увагу міністрів на трьох ключових для нас речах. 1. "Особливий статус для Донбасу" може бути тільки у вигляді децентралізації і формування об'єднаних самоврядних громад. По всій Україні, щоб всі громади в нашій країні мали такий статус. І цим ми зараз активно займаємося. 2. Не може бути мови про вибори без перекриття кордону, будь-то спільно з місією ОБСЄ, будь-то спільно з миротворчими силами ООН. Без виведення російських військ, без роззброєння, без заведення на ту територію спільних патрулів української поліції і представників ОБСЄ для підтримки правопорядку, без відновлення в тій частині закону і права, розмови про вибори - неприйнятні. Ми не допустимо легітимізації російських найманців на цій території", - зазначив Жебрівський.
"3. Незважаючи на шалену російську пропаганду більше 60% людей в Донбасі хочуть жити в Україні. Або як кажуть тут бабусі - жити так, як жили до війни. Наша позиція однозначна і зрозуміла: Донеччина має бути українською повністю. Ніякого "санітарного кордону" не може бути", - додав він.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше міністри закордонних справ Німеччини і Франції - Франк-Вальтер Штайнмайєр і Жан-Марк Еро нагадали Україні про необхідність ухвалити закони про "особливий статус" окупованих районів Донецької та Луганської областей, а також проведення виборів і амністію для бойовиків.









Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?