Польща висунула Росії нове гучне звинувачення
Категорія
Світ
Дата публікації

Польща висунула Росії нове гучне звинувачення

Польща висунула Росії нове гучне звинувачення
Джерело:  Укрінформ

У Польщі комісія з розслідування Смоленської катастрофи, в якій загинув президент країни Лех Качиньський і десятки польських керівників, підозрює Росію у маніпулюванні фактами щодо трагедії.
Про це заявив голова комісії Вацлав Берчінскій, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.
"Багато даних ми отримали, наприклад, з російських, тобто іноземних джерел. Ми вже знайшли підтвердження, що деякі дані були зманіпульовані", - підкреслив він.
Берчінскій додав, що зараз комісія готується до відтворення останніх секунд польоту президентського літака.
Крім того, було проведено голосовий аналіз розмов у кабіні Ту-154М і очікуються дані медичних експертів. У той же час, комісія вже заслухала понад десяти свідків і планує продовжити цю роботу.
Берчінскій підкреслив, що комісія не висуває ніяких версій про причини катастрофи і намагатиметься проаналізувати весь доступний матеріал, щоб з'ясувати істину.
У свою чергу, міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич заявив, що відновлення слідства пов'язано з тим, що попередні російська і польська комісії діяли "непереконливо".
Зокрема, є свідчення, що вони "підробляли, маніпулювали і в першу чергу не враховували і приховували правду про реальний хід подій", що підтвердили польські та іноземні експерти. При цьому міністр зазначив, що комісія не називатиме винних у катастрофі, оскільки це не її завдання.
Також, за словами британського експерта з авіаційних питань Франка Тейлора, якого залучили до роботи комісії, попередній польський звіт, що описує катастрофу, був "невідповідним".
Він додав, що з супутникових знімків місця катастрофи видно, що елементи розбитого літака пересувалися.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Польщі прийняли рішення про ексгумацію останків жертв Смоленської катастрофи президентського літака в квітні 2010 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?