Спроба забити клин: Аваков і Луценко прокоментували справу на главу МВС
Категорія
Політика
Дата публікації

Спроба забити клин: Аваков і Луценко прокоментували справу на главу МВС

Спроба забити клин: Аваков і Луценко прокоментували справу на главу МВС

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прокоментував відкрите проти нього Генпрокуратурою кримінальне провадження і назвав його "фігурою мови".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
"Інформаційна хвиля, про яку ви говорите, пішла не після заяви генерального прокурора, а дещо раніше - тому що почався політичний сезон", - сказав Аваков і додав, що є "досить досвідченим і міцним політиком, щоб реагувати на хвилю".
"Тому я не сильно хвилююся, коли мені кажуть про порушення кримінальної справи щодо подій 2001-2003 років", - підкреслив чиновник.
Аваков впевнений, що після перевірки прокурор або слідчий повинен сказати: "А справи-то немає, а перевірка показала, що все пшик".
Міністр також зазначив, що відкриття кримінального провадження за заявою громадянина - це "нормальна процедура, в нормальній демократичній країні, яку ми будуємо".
"Я не знаю кримінальної справи, порушеної проти мене. Це фігура мови, і той, хто приймає таку фігуру мови, нехай її коментує", - резюмував він.
У свою чергу, генпрокурор Луценко заявив, що кримінального провадження проти Авакова немає.
"Деякі справи, в яких згадувалося ім'я чинного міністра внутрішніх справ, реєструвалися і закривалися за відсутністю складу злочину. Деякі справи передавалися за підслідністю в НАБУ. Наразі "справи Авакова", тобто справи проти посадової особи - міністра внутрішніх справ - наскільки мені відомо, немає ні в одному правоохоронному органі, - сказав глава ГПУ.
Луценко назвав останні події навколо глави МВС "спробами вбити клин" між главами правоохоронних відомств.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше сам Луценко сказав, що ГПУ відкрила провадження проти Авакова. Пізніше радник Авакова Зорян Шкіряк сказав, що в цьому немає нічого такого, це нормальна практика.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?