У Путіна приголомшили новою заявою щодо Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна приголомшили новою заявою щодо Криму

У Путіна приголомшили новою заявою щодо Криму
Джерело:  mid.ru

Після окупації Криму прибережні води півострова в Росії вважають своїми, а позов України до Міжнародного суду з морського права - претензією на сам півострів.
Про це заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт російського дипломатичного відомства.
За її словами, Росія не отримувала від України повідомлень про позов проти РФ з морського права.
"Викликає здивування таке трактування статусу вод навколо півострова", - сказала Захарова, додавши, що після окупації Криму Україна не може претендувати і на морські води.
Також вона вважає, що цей позов поданий для того, щоб спробувати повернути Крим.
"Ця українська ініціатива є не чим іншим, як домаганнями на сам Крим. Природно, державна приналежність суші не є предметом Конвенції з морського права", - додала вона.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава МЗС України Павло Клімкін заявляв, що в міжнародний суд буде подано масштабний всеосяжний позов проти Росії, що стосується порушення Конвенції ООН про морське право.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?