Янукович виліз з підпілля зі "сміливою" заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Янукович виліз з підпілля зі "сміливою" заявою

Янукович виліз з підпілля зі "сміливою" заявою
Джерело:  РІА Новини

Екс-президент України Віктор Янукович

 закликав Євросоюз зняти з нього санкції та зайнятись «переслідуванням справжніх злочинців».


Про це він заявив в інтерв'ю російським журналістам, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РИА Новости.

"Після рішення суду Раді ЄС варто визнати свої помилки та скасувати ці санкції. І якщо Рада ЄС дійсно переслідує ціль підтримати верховенство права в Україні, то вона введе санкуції щодо високопосадових злочинців у нинішній українській владі», — сказав він.

Також Янукович додав, що проти нинішньої влади України «санкції ЄС чудово спрацюють».

«В Україну можна буде повернути багато вкрадених грошей, і кредити МВФ будуть не потрібні", — додав екс-президент.

Також він заявив, що, вводячи санкції, ЄС "фактично закрив" йому "доступ до можливості політичного врегулювання кризи в Україні".

"Вони обоснували санкції підтримкою верховенства права і захистом прав людини в Україні. Але з тих пір ситуація в Україні постійно погіршується. Нинішня українська влада порушуж базові права людини, а про верховенство права в Україні зовсім забули. І в цьому велика доля провини політиків ЄС", — розповів політик-утікач.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  трибунал суда Євросоюзу скасував санкції проти екс-президента України Віктора Януковича, його старшого сина Олександра і екс-голови Адміністрації президента Андрія Клюєва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?