Кабмін затвердив держбюджет-2017: названі головні цифри
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін затвердив держбюджет-2017: названі головні цифри

Кабмін затвердив держбюджет-2017: названі головні цифри
Джерело:  УНН

Кабінет міністрів України прийняв проект  Державного бюджету України  на 2017 рік і вирішив направити його на затвердження до Верховної Ради.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  УНН.

За словами прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, у проекті головного фінансового документу країни планується, що доходи бюджету збільшаться на 16,9% у порівнянні з 2016 роком.

У той же час Кабмін сподівається залучити до Фонду енергоефективності до 4 млрд грн, а до Держфонду регіонального розвитку — 9 млрд грн.

Також зазначається, що на реформування вугільної галузі пропонується виділити 1,8 млрд грн.

Однією з головних статей витрат буде фінансування безпеки і оборони: на 2017 рік закладається їх фінансування у розмірі 129 млрд грн. Прем'єр наголосив, що цього року на ці ж статті було передбачено 114 млрд грн.


У той же час Гройсман підкреслив, що в документі закладено дефіцит держбюджету на рівні 3%.

"Ми мали 2016 року обмеження, що дефіцит держбюджету не може перевищувати 3,7%. У бюджеті 2017 року, у відповідності з нашими зобов'язаннями, дефіцит не може перевищувати 3%. І така норма зберігається", - заявив прем'єр.


Також він додав, що в Основних макроекономічних показниках економічного та соціального розвитку України, оприлюднених Мінекономрозвитку, за оптимістичними оцінками 2017 року очікується зростання ВВП на рівні 3%, за песимістичними – 1,5%. У той же час передбачено і зростання інфляції — 8,1% і 10,3% відповідно.


Як повідомляв ONLINE.UA,  14 вересня Рада директорів МВФ затвердила надання Україні третього траншу кредиту розміром в 1 мільярд доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?