Українське місто накрила пропаганда сепаратистів: з'явилася карта
Категорія
Культура
Дата публікації

Українське місто накрила пропаганда сепаратистів: з'явилася карта

Українське місто накрила пропаганда сепаратистів: з'явилася карта
Джерело:  online.ua

У Лисичанську Луганської області, місті, що звільнене від бойовиків ЛНР і знаходиться під контролем законної української влади, безперебійно працює сепаратистське радіо, і кожен водій може слухати російську пропаганду в своєму авто.


Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів активіст з Лисичанська, інженер Луганського обласного телебачення Олександр Кобзар.


"У кожного в машині є радіоприймач, і я вирішив зробити карту прийому сепарських радіостанцій. Це радіо "Перемога", радіо "Республіка" і ще якесь радіо. І ось я проїхався містом. Радіо" Перемога ", яке веде мовлення з захопленого офісу ТРК ІРТА в Луганську, добиває до центру міста. Радіо "Республіка" з цілодобовим новинним контентом і живим спілкуванням - десь третину Лисичанська бере ", - зазначив активіст.



За його словами, ці радіостанції вливають у вуха слухачам усякі небилиці.


"Тобто будь-який житель міста може слухати. Причому там такі байки, така брехня, що його, як то кажуть, цікаво слухати ... Розповідають, наприклад, що у Меркель немає чоловіка, тому вона гуляє незрозуміло з ким. Ні, це, звичайно, на голову не надіти! Але люди-то, бабці - вони люблять подібні історії. І в голові потім цей вінегрет залишається", - розповів Кобзар.


Він також підкреслив, що показував карту прийому сепаратистських радіостанцій в Лисичанську комісії з Верховної Ради, однак та ніяк не відреагувала.


"Так ось, відтоді, як приїхала комісія з Верховної Ради, пройшло три місяці. Ось цю" карту покриття "я членам комісії скидав. Немає результату, станції так і працюють. А прибрати їх технічно нескладно. Я як інженер, що працює на телебаченні, це розумію. потрібно просто на частотах, які займають сепаратисти, включити УТ-1 - і до Попасної (місто на західному кордоні Луганської області, - ONLINE.UA) цих станцій чутно не буде. Тобто, просто потрібно прийняти вольове рішення . Ось таке у нас в Лисичанську мовлення - сепарські ЗМІ "звідти", але і полусепарські всередині ", - сказав активіст.


Повний текст інтерв'ю  читайте на ONLINE.UA: В Україні спокійно працюють ЗМІ, які агітували воювати за ЛНР - активіст з Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?