Польща розповіла, як Росія підробила дані про Смоленську катастрофу
Категорія
Світ
Дата публікації

Польща розповіла, як Росія підробила дані про Смоленську катастрофу

Польща розповіла, як Росія підробила дані про Смоленську катастрофу

У Польщі на прес-конференції, присвяченій розслідуванню Смоленської катастрофи, дійшли висновків, що Росія сфальсифікувала записи чорних скриньок і приховала безліч документів, що мають відношення до справи.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Польща".
Експертам вдалося з'ясувати, що з метою фальсифікації записів чорних ящиків з польських реєстраторів був видалений короткий відрізок, на місце якого був вставлений відрізок з російського реєстратора. У вилученому відрізку містилася інформація про неполадки двигуна, генераторів і радіовисотоміру, які сталися, коли президентський літак пролітав на висоті 15 метрів.
Розслідування триває.
Як сказав міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич, завдання експертів - "вказати на ті чинники і події, які призвели до трагедії", а не назвати імена винуватців.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше слідча група прокуратури заявила про намір провести ексгумацію тіл всіх жертв, які перебували на борту літака Ту-154, що розбився у 2010 році під Смоленськом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?